將軍澳討論區(23)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
終於有幾會做樓豬
將軍澳萬gogogo
gogogo
屌 我開錯咗
上個po睇到有單咁既野, 有冇人知最後攪成點

【幫手推!】幼稚園俾業主玩嘢打壓迫走!學生臨開學先無學返!
https://lih.kg/2682171
咁多人推Po 又要gogogo了
其實將軍澳只係個近港島同老母嘅沙田
已經好迫, 返工唔係東區唔一定要跟風追入黎
點解新都城咁低水
因為樓齡(私樓計)差唔多全將軍澳最舊,而且個邊無乜新發展

btw怡心園慧安園個邊仲低水
點解利嘉閣d真盤源咁抵既?係咪d agent幫業主平賣?

因為你cap個啲圖全部都係低層
平?
想問下大家意見,其實將軍澳會唔會再升呢?

依家手頭有1.2m左右,年尾順利無大花費會儲到1.8m(無其他資產)
我知1.2m只能勉強買到啲低層呎數細嘅私樓,但係太太好唔想三百幾尺咁細間,所以就掙扎緊好唔好等自己嘅首期多啲先再睇盤,但係就好擔心又好似20升到21咁,再升真係冇希望啦
睇盤又唔使錢 睇左先
到時真係升先睇就太遲了
你人工幾多?你宜家target幾多錢樓?
你有120萬,但要睇埋人工,如果你高人工,就可以800萬9成按揭。
將中將廣
4xx 呎
搵吓應該仲有機會8m
將廣機會大啲
將軍澳中心全部過8m
除咗啲三百幾呎
我兩個月前同你情況差唔多
最後決定係有限budget上車先
所以係 大 新 方便 放棄咗後兩者

輕鬆供住儲錢
主要係第一層都要自住
自住冇得跌
巴打今年大概幾多歲
我三十中了,太太好想要小朋友,所以我諗緊如果我買咗細,我要等三年先至有可能買返大少少,到時又搬帶住小朋友好似會好煩咁
btw,你揀咗邊度上車
加埋10萬,壓力測試計過應該唔買一千萬樓點都會過
我目標係買四百幾呎,800萬,不過個價越升越高,我就係見到百二萬好似已經唔夠 諗緊定係儲多一年1.8m再上

(唔識投資錢滾錢)
如果想三人或四人家庭真係唔好細
睇過新都城眼鏡房
想像到第時好壓迫 就不了
我都打算係呢度生小朋友

唔自爆 我買咗有空間感嘅兩房
呎價一萬鬆啲
不過落地鐵要駁腳
有冇得問屋企人借少少壓盡條10M 線買8M 同10M 下既選擇都差幾遠,你呢個人工值得住好少少
以為我自己覆
120首期 加埋十萬
果陣首期所限冇乜選擇
有小朋友梗係買大啲啦 好多雜物㗎
再唔係雙租囉
有冇目標屋宛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞