將軍澳討論區(23)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
唔好意思師兄 唔記得講
本身一家三口住緊 市區舊樓 賣左樓還左錢比銀行大約有100-120萬
因為傾向想樓換樓 同埋想住有會所私樓
將軍澳好似樣樣都唔錯 配套都幾好 所以想問下可以點佈署
如果想有會所私樓又唔太殘,我自己覺得君傲同蔚藍好似都ok, 不過tko站感興覺上方便d同遲d有政府大樓同公園落成
調景嶺唔考慮?
本身都係想君傲 但網上見到都有唔少問題
例如規模細 會所細 (相對上)
同埋話好似有小強 巴打介唔介意分享多少少呀?
係儲蓄+120 萬 定係得120 萬起身

後者嘅話當你借6m 扣雜費 即係頂盡7m 冇乜可能喺呢區落腳 入寶琳坑口可能有選擇
有同老婆去過 感覺上個規模同埋配套好似唔及將軍澳
尤其都會站個商場真係同將軍澳果邊有好大分別
你得一球首期 6球月入 應該淨係買到七球樓咋喎
點買君傲灣
6萬*
得120萬係身 不過可以去盡提早攞埋d儲蓄保同基金
睇你係想買餸定買衫,買衫多野食就TKO,餸就調景嶺有個濕街市,仲有兩線匯聚
見呢幾日好似有800左右既單位成交到
我都睇過君傲,我本身都鍾意有露台既,我覺得會所都接受到既, 管理費3.5左右差唔多啦. 小強又真係唔清楚wo, 度度都有機會有既
最後選擇左邊到呀? 巴打你係咪都係就咁行入去地產鋪話想睇樓?
提早攞儲蓄保應該蝕到你傻 如果屋企人有樓 睇吓可唔可以靠佢哋做資產按揭 去盡少少

當你6 萬 應該都係最多借6球
中意將軍澳多d
我未決定呀 本身有相熟agent既
可唔可以講多少少? 巴打 呢層真係未諗過
計清楚啦…
我都係aim依個價位
800岩岩夠
唔考慮康城?
新d
交通好似冇咁方便 好似好入咁
君傲灣唔太多盤,要啲耐性,上網約aa啦,唔好落鋪揾
首先你知唔知現階段之下 你最多可以去到幾多先 屋企人會唔會有現金幫到手比

如果唔得嘅話 你試吓去銀行搵按揭部 同佢講收入唔夠 但係屋企人有物業 問吓佢做資產按揭 再加返你嘅收入 睇吓可唔可以扯高可以借嗰舊錢

另外都好睇你係6萬頭定係尾
我唔介意低層呀
不過我知800都少盤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞