連登自貼電腦枱或房#17

1001 回覆
16 Like 42 Dislike
最好上網搵下有冇評測or 片參考下先
唔該哂
縮放較150%咪得

https://www.displayninja.com/what-is-pixel-density/
27″ 2560×1440 109 PPI 32″ (81cm)
27″ 3840×2160 163 PPI 21″ (53cm)
80啱啱係可以用2k個位 不過隻mon有厚度 都唔會擺到80cm咁遠 正常一定睇到出清啲 同埋4k係有得揀 但2k就出唔到4k
除非要打機 咁4k又要有144仲係好貴
主要係駁macbook,剪片,執相用
買vesa架,好多mon 可以用,電視機都得
甚至手機架都有,好正
日頭熱到開巷
張擡幾高?可以兩隻吊起並排 以前po睇過有巴打上mon臂空檯面出黎放speaker 不過兩隻打橫放無記錯仲係連登speaker黎
如果你係用剪片,執相
買 DCI P3 99% or 100%
色準嘅mon
否則執相剪片會出事
我會建議你買 LG Ultrafine 4k /5k IPS mon
咁一定係4k啦playback睇得返4k兩回事黎
我張凳可以升到超高~~
個app得殘體冇辦法
4k 我248ppi
我全部都係notebook,另外一間房我用apple xdr moon ,好靚
話說之前自己安裝d傢俬,發覺電動批唔夠力
買左把Bosch電鑽,超恐怖,邊用邊滴汗
32:9咪可以兩部input PBP仲有埋kvm switch一set過鍵鼠
巴打有米 呢個係你個廳定房
書房呀
連登係咪icolud 果個 如果係我果個大好多

https://www.wharfedale.co.uk/diamond-12-0/

我呢隻
搵下先 thx
我見係要上牆既? 租屋唔比 鑽牆
如果真係吊起天花板會唔會好礙眼
我建議喇叭另外掛牆左右可能會好d
因為我試過個喇叭太近自己聽歌好唔舒服
你之後 填返個窿補返油漆就得啦,幾個窿而已
如果你唔用爆炸螺絲掛牆,冇任何野可以托得住你個mon 仲要兩個
兩個mon 你可以買vesa 架, 一個架掛兩個mon,仲可以轉打直 打橫
買個d可以伸出來個d吊臂,唔用可以推返埋牆

如果唔用掛架,你會直接擺兩個mon在檯面嗎? 我個人覺得唔夠靈活
如果你想用盡d空間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞