連登自貼電腦枱或房#17

1001 回覆
16 Like 42 Dislike
bluray都係16:9 netflix disney plus又出唔到2k
我當初都係為咗睇21:9戲同埋打3a game先買ultrawide 結果到頭來得bt返黎人地自己壓嘅片先用得盡
msi
Bt要識搵靚source網先得㗎
大陸果啲網出嘅4K好廢,我好憎佢地內嵌字幕,好撚煩
靚source會有人做原裝Bluray Remix BT,果啲就完全無差別,但有啲人地壓嘅都做得好靚,我就唔追remux嘅

例如我啱啱post張圖係No Way Home嚟,行 4K .264 8bit TrueHD7.1,我跑唔到10bit .265

bluray都係16:9 netflix disney plus又出唔到2k
我當初都係為咗睇21:9戲同埋打3a game先買ultrawide 結果到頭來得bt返黎人地自己壓嘅片先用得盡
Bt要識搵靚source網先得㗎
大陸果啲網出嘅4K好廢,我好憎佢地內嵌字幕,好撚煩
靚source會有人做原裝Bluray Remux BT,果啲就完全無差別,但有啲人地壓嘅都做得好靚,我就唔追remux嘅

例如我啱啱post張圖係No Way Home嚟,行 4K .264 8bit TrueHD7.1,我跑唔到10bit .265

rarbg用黎down 0day就基本啦 我仲有pt 睇就因爲隻mon高不成低不就用開電視plex 不過有時屋企人霸住個電視就用返電腦睇
好似尋日睇moon knight 明明俾錢訂咗D+ 為咗撈飯食我竟然bt落黎係自己房睇
remux乜都無處理都係大大條上下黑bar係到啦
想問個副mon架係邊度買?
有無啲唔夾檯的?
我房張檯裝修時訂造梗死無得夾
有無link可以參考下?
大家電腦枱通常買幾闊?

黎緊租新屋 間房都大

原來想買120cm

但驚第時搬又麻煩
140x80
最好有120*60以上啦
太細的話芒同speaker選擇會好少
160x80
巴打隻mon同desktop會點帶走?寄定hand carry?寄揀hkpo 會唔會撞爛
有咁闊買咁闊
芒唔帶啦 砌咗部itx 拎走埋張3080 全部handcarry 用啲衫包住
其他野留畀屋企人
其實我好鐘意個NHD15S cooler 好靚仔
砌itx 咁細部
係咪太大部無得hand carry
BTW 一路順風
其實正常人應該好少用得曬ATX
一般人都應該係2條ram/一條PCIE/得M.2ssd冇HDD
ITX真係夠用 的的骰骰好正 不過要undervolt吓
除左 ikea 仲有邊度有台果D 板推介 ?
屋企闊度淨係擺到100cm , ikea 100cm 果塊睇d youtuber 話唔襟用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞