連登自貼電腦枱或房#17

1001 回覆
16 Like 42 Dislike
RGB桌墊 好抵玩
你mon前有個架好好多
我都有個mon架 升高個mon,方便下面有空位推個keyboard入去。
呢呢都幾好喎, d mon好多時無得升高,如果有呢d就可以升高個mon。
其實搵個岩size既全黑窗簾仔遮哂去咪得
癃癃板點做防塵
咩拖板有12插
同埋係咪用雙面膠紙痴實個拖板?
brennenstuhl premium-multi-line 12-way

本身我係想用雙面膠紙 因為十二個頭仲要計埋d插頭既重量
參考過以前連登檯post巴打既經驗
已經買左3m dual lock sj3550 準備拎黎用痴

但買完上面個拖版先發現佢個底前後兩邊係拱起
淨係可以係拱起個兩個位痴膠紙
計過估應該未必夠力
因為我張檯塊板係6分板 最後都係要檯底打三口 四分鑼絲黎收實佢
冇乜辦法 都係要定期吸塵同用水或者濕紙巾抹下
Thx
我個拖板同你一樣,有D起拱起左
好彩有預你上牆有鏍絲窿而家係枱底鑽左兩粒鏍絲吊起個拖板
巴打可以share wallpaper ??
整左幾個鐘終於合好ikea 個升降腳,連埋塊實木板我諗有成六七十磅,攰到嘔,下個weekend 先有時間執線
出面有開到 post, 覺得呢度可能多 d 巴打幫到手再 post

買左兩個 mon 都無內置喇叭

1. 如果兩個 mon 都駁 DP 落pc 顯示卡,外置喇叭插落主 mon, 咁兩個 mon 都出到聲?

2. 外置喇叭要點樣插線先可以用 ps4/ switch (插主 mon) 既時候,主副 mon 都出到聲?副 mon 可能播下 youtube

以上情況係咪買個 mixer 最方便?如果係有無推介?

有一位巴打覆左買個有 2 個 input 既喇叭,我唔知係咪唔識搵,搵唔到
唔該巴打,可唔可以簡單教下我點用?就咁睇相唔似 3.5mm, 係咪要另外買 convert線插落去?
兩個mon都出到聲姐係點喇叭插咗落主mon 副mon點有聲
想主 mon 玩ps4/ switch 果時,副 mon 播 youtube, 所以想兩邊都有聲
咁同一隻喇叭出聲係要mixer 唔係你副mon都無output點出聲
係呀,上面都有巴打介紹左隻 mixer, 不過 mixer 呢方面我唔識用 要做下功課先
呢隻Mixer 入三組紅白同一組XLR,所以要買埋3.5mm 轉紅白線,OUTPUT 都要買埋紅白轉3.5mm (如果你用普通電腦speaker)。
姐係下面果種線?跟住兩個 mon 既 3.5mm 轉紅白線插落 mixer 既 input, speaker 就插去 output 度?睇mixer 張相 output 得一個洞,係咪就咁 3.5mm 就得,唔洗轉紅白?

係咪人體工學櫈好過個啲電競櫈
sure

Mixer 後面右手邊第一排紅白就係output,當然你都可以用前面3.5mm 做output
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞