連登自貼電腦枱或房#17

1001 回覆
16 Like 42 Dislike
間房2米x2米 唔放其他嘢應該OK
本身覺得70太深 聽你咁講我可能考慮吓70cm
如果係咁咪度一度位,用拎梳鑽返個窿,你枱板厚度夠力就夾到臂
唔深點做野呀
想問ikea LINNMON枱係咪唔夠力夾個mon臂?
想問大家西德板係喺邊到買?
我上網搵三百幾都有塊
益大
三百幾? 請問呎寸係點? 我訂塊1300X650X36要$1150
想知係邊睇
Ikea邊隻可較高低嘅枱腳係比較穩陣?
想知道而家訂塊板好似你咁差唔多大,大概需時幾耐?都係益大?
係, 新年已截單
同埋我揀左不下7款, 唔係無貨就要等香港運上去, 姐姐都話樂觀就3月尾
佢有叫我揀德利, 不過search完質素好cheap咁
所以之前先問有無咩板材可以代替下
wtf 我都預咗新年前冇
但3月頭都冇咁癲
無人貼了
嘩要等到3月
喺google search到個叫裝修mall
我見佢寫2450x1300mm都係$330
點解德利就cheap
我全間屋嘅地櫃 廚櫃 去到我間房張枱 衣櫃 全部都用緊德利 睇你揀咩款 點配搭嘅啫

況且以前落益大拎西德2021本catalog 但竟然薄撚到呢 根本無得揀
搵返西德以前厚果本catalog又話已經無做果隻花色

利申:屋企人就係做裝修依行
想睇衣柜
你依種$330係純買佢一塊膠板
西德板其實係一塊有花紋嘅膠板,而你可以揀不同花紋
正常一塊膠板大約係2400x1200mm嘅大細

如果你係有師傅現場即做傢俬,就可以淨係買塊膠板
然後由師傅現場貼塊膠板上去塊木到
所以你見到你打果個尺寸 “2450x1300mm” 係無咗厚度數值

而依個post嘅ching,通常都係直接訂造哂一整塊枱面
所以佢地個價錢係包哂膠板、木材、手工、人工等等
而你個$330只包膠板
師父 想搭張新張電腦枱 比到triple 27"用
建議點買法?
定玩L型枱?
我唔係做裝修啦,我屋企人先係,只係我屋企裝修完半年 有啲經驗可以share下
你triple 27” 平排都成2米L型枱啦
不過要諗下點樣善用L型枱隻90°角

但有需要3隻mon咁多?
以前自己都組過3隻,然後拆返變2隻算
ELEMENT II?
音質如何?
音色走向係點?
可否介紹下
兩邊果兩隻會斜少少既
見reddit好多一塊版+ 一邊alex + 一邊adils
有冇人試過覺得穩唔穩陣?

另外想買monitor arm, 見冇乜人講flexispot 有冇伏
執咗一執
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞