連登自貼電腦枱或房#17

1001 回覆
16 Like 42 Dislike
是旦啦 呢d用好耐都唔洗換
有人貼未
個個POST都比人負皮
好羨慕你地個個都整到咁靚咁整齊, 我個張就算 160 x 80 都多野放到爆
其實無話邊間,freemax ifco ekobor都係大陸貨,只係有本地保養幾年你心安dd, 同買電器一樣睇彩數。

款就睇需要,最好用雙摩打以上,一張臺用好耐,最好親身去門巿試玩,升到最高搖搖佢,無野係上面都搖嘅話擺重野會更加嚴重

另外都係睇有無得俾你揀色(臺板,臺腳),size range 有無限制,control可以有幾多套記憶
我都想但我邊有咁大間房
same去試個陣好舒服 但張新椅就腰托就硬到pk
不過腰位可以成塊椅背上下校wo呢個我覺得幾好就返唔同身高 依家條腰要俾啲力向後挨先保持到正確坐姿不過坐咗無再腰痛就真嘅
揀過會買aeron 真係好少凳會有前傾功能
ergohuman我係覺得腰托唔夠硬,手托較到最低都好高,搞到有時會同張枱個邊夾手指,冬天d位金屬位掂到肉突然凍一凍,張椅個個位都有得調教但又做唔到微調。果陣坐得耐條腰一定唔舒服
之後去試坐cosm,一坐落去就覺得好岩,淨係較到高低唔駛調咁多野,調到最低重有坐沙灘椅果重感覺,同埋cosm個樣靚仔好多
依家有時一坐就10個鍾都無問題
房我有呀, 直情係書房
不過重度工作又文件又幾個 mon 又相機亂到
想問下75cm 長55cm 高 有無機擺到兩個24inch mon...
得既 不過無位擺speaker
唔使speaker 個mon有 通常用耳機打機多
應該要點擺
一橫一直囉,都冇得揀
隻腳唔攰咩
個盒? 懶買foot rest 貪個高度岩岩好, 睇戲拎黎long腳所以放係到, 張枱幾深下, 坐正打機做野既時候其實掂唔到
自膠,睇真啲先知師兄你個位唔需要櫈
就嚟搬新屋,房有74尺放野 咁多位可唔可以比下意見?

你可以YouTube search 下 desk setup
有時有D係類似你間房既set up 可以參考下
PG35VQ+ls50?
Pg349q, 35vq太貴了
但speaker中係ls50 w2
下圖同上圖個擺位唔一樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞