連登自貼電腦枱或房#17

1001 回覆
16 Like 42 Dislike
想請教下 有冇巴打有係台底做 cable management 既經驗分享?
如果想將d拖板就咁set 係台底下面 再走線上番去 有乜好方法?
沿枱腳得唔得?
咁鳩大部幫你唔到
最驚整濕部主機
想知點防塵 抹到痴線

窮家子弟 大個仔先有大檯用 做野真係方便好多
我都係muji果部香薰機,開十幾分鐘吹住鍵盤都已經濕哂,更何況係MON隔離
Ok 唔買
枱底下面即係痴住枱底定係放喺地下?
唔係我意思係如果你買到心水香薰,部香薰機係好用既,只不過建議你唔好放咁近電子器材附近姐,因為真係吹幾分鐘就出水
因為我同你情況一樣,枱唔夠大,香薰一定飄到去電子器材到,所以先收番入盒,但LAVENDER呢隻味真係幾好聞
唸住將d拖把痴住枱底 我尋日開始搞緊
但唔係太成功要再搞搞

追番大概前十個Post,有巴打教路用咩膠紙先痴得實,用圖片模式搵好快就見到
我尋晚追番唒仲見到以前自己張枱
而家知道要買邊隻3m 雙面膠紙
尋日買錯左個隻痴唔實 一插電制就跌落嚟
不過下次整應該2月尾 等部新電視同ps5黎到再搞
我張電腦枱啲嘢放到好迫
訂西德板做枱嘅巴打
塊板唔同邊之間會唔會黑邊?

用索帶將枱既支架同拖板索住。雙面膠紙會唔會甩或者用幾耐就甩我唔知, 但索帶可以講得上絕對唔會甩。

一條唔夠就駁多條, 駁撚到夠為止。有粗有幼, 成部電腦都頂得起有凸。仲要不留痕跡
巴打咁有心 我會參考下 再睇下點整
接受唔到d線吊住
我會用3M蘑菇貼將拖板痴枱底
然後中間再加個電線槽, 好似ikea呢隻
https://www.ikea.com.hk/zh/products/complementary-work-items/desks-accessories/signum-art-10200254?gclid=EAIaIQobChMIu57c_-2E9gIVA7eWCh21PwV4EAQYASABEgKZJfD_BwE&gclsrc=aw.ds
每條電線多餘的長度用索帶/魔術貼紮起, 放落電線槽, 最後岩岩好長度的線先拉上枱

咁就枱底都唔會有電線吊吊fing
多謝巴打

我張枱係ikea 本身枱底包左一個網位 同下面張圖同款

我要睇下點樣用埋佢 或者加埋巴打你介紹個個 去走線
仲易攪啦, 我將枱同你一模一樣

我將拖板痴枱底, 個網近拖板中間粒膠塞唔用, 咁d線就好易塞哂個網, 然後d電線由拖板出黎去中間入哂網再同一方向走返出黎, 雖然唔係順路, 但都叫做用得著個網同效果幾好
屌原來個網係呢到睇到我諗咗半年究竟係邊個整個網係檯底 上黎問過 youtube搵cable management片都搵唔到
攞黎兜住啲線好似真係幾實用 不過最簡單都係signum rack或者同類鐵架
想問多少少 巴打你d拖版係貼起近住枱邊定係近住枱中間條骨先再穿d線去中間個網?
中間, 由拖板插頭一出即刻收哂入網, 基本上唔露電線, 太長的電線逐條紮起, 要用幾多就留幾多然後先再由網出返去, 度岩長度條電線就唔會條條fing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞