連登自貼電腦枱或房#17

1001 回覆
16 Like 42 Dislike
自爆有風險
出圖前請用1-2分鐘zoom大地氈式檢查

電腦枱: 推薦西德板+ikea腳

枱燈: Benq screenbar plus (無線,性價比高,好似係MIT)
Benq Screenbar halo (新款,有屏幕後面燈,貴,支製)

電腦芒: AOC/Philips是中資 低階LG/三星用支那panel
還請巴絲多多G持台灣出品

芒臂: ergotron (貴)
Brateck (中價偏平,支牌)

走線: 雙面膠紙癡拖板+理線槽喺枱底

滑鼠: G304/G Pro X Superlight (gaming)
MX master 3 (文書)
MX Ergo trackball mouse (強化拇指)

電腦椅/mon/keyboard/喇叭等可以參考其他post

請巴打繼續補充修改頭po
爆左post無人理
有冇人電腦枱同我一樣 得80cm闊 60深
好細張 有冇咩example可以參考下
我係有120cm, 但深度得55cm

你用咩野撐起個mon?

Benq個sensor真係on79
縮返入去唔得嘅
見上個1001有人問
會唔會影響mouse本身重量
好似同原裝PowerPlay 一樣多幾g
Lm
呢舊野好睇唔好用,果兩舊鐵好易氧化,一氧化就叉唔到要用酒精抹,重要時得時唔時,充電又慢,買過都係用返有線充算
都係用POWERPLAY 好啲
用緊iloud mm嘅巴打 有冇底噪問題?
有冇辦法解決?
底噪都真係幾勁下
用dac可以解決大部分
有聲播緊你唔會覺
但好靜環境下無聲播你可能仲會聽到
用住soundcard 唔覺有
電腦枱: 推薦西德板+ikea腳

請問係點玩法?
即係一塊板 再Ikea買四隻腳比佢?
飛左上櫃頂
有冇巴打張枱係闊度短過 80 cm
好耐無見呢個po
想問吓160長 70cm會否太深
間房細 如果 60cm深 接受到嗎?
留名
最近想鑽開張枱裝mon架
張臺貼晒牆mon 臂有得夾架喎
講起就扯火 果陣張枱訂造
佢同我係枱後面近牆果邊整左塊打直既板 搞到張枱後面夾唔到
即係打橫睇張枱好似一個瞓係到既T字咁
60cm 擺野就唔算好見駛,我依家個位得55cm深,有心理準備依家覺得無乜問題
我覺得最緊要係你張凳擺得舒唔舒服可唔可以俾你輕鬆碌前碌後,可以的話其實無乜問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞