連登自貼電腦枱或房#17

1001 回覆
16 Like 42 Dislike
i mean 紙皮
要去廚房揀先有實木
MOMAX laptop stand 千祈唔好買, 唔balance的, 我右下角要ZIPD利是封入去整翻平佢
講開ikea
https://www.ikea.com.hk/zh/products/work-chairs/office-desks/idasen-spr-49293841
都唔明隻腳點解得隻咁核突既色揀

有冇人知有冇咩牌子有出呢款鍵盤托架?

因為工作需要通常係一塊板+一個MON
擺埋鍵盤係枱會頂住曬
日本amazon見過,不過九成都係淘佬嘢,大陸賣家
頂哂腳點用啊
呢隻好似有得拉起同張枱平排
唔太想淘
但冇其他廠出好似都冇計
係啊
其實我都主要係想好似中學書枱咁
可以擺個鍵盤入櫃桶

但整個櫃桶就太麻煩,先想整個架
唔洗平排
另外有D推拉款既,不過都係支蟈野,之前好似有人話Ikea有,我就無特別留意ikea行過都未見過
right click張圖再揀google 圖片搜尋就搵到啦
張圖本身就係淘寶搵返黎
搵出黎都係淘寶
ikea有夾枱既
但我枱夾唔到sorry for要求多多
你影你張枱出黎,上面果隻無記錯要鑽洞上鑼絲先裝倒,枱板唔夠厚分分鐘隊穿張枱

上網搵既,9成9似
塊板係28mm
夾唔到就係因為前面有條橫柱
平時做野就係desktop + wacom,所以鍵盤可以擺枱底就方便D
我見上面我貼出黎個款可以唔貼枱邊咁裝,所以想搵類似款
我講果D類似呢D,不過要考慮夾個深度夠唔夠,果條橫Bar有機會會頂住阻住你夾,你就算裝上面果種都拉唔起同張枱平排,只能夠拉到某個角度用。
唔該曬巴打
我再睇睇
唔該巴打
但80好長我張枱都係120
本身已經吊住部主機
反而想知佢機箱係咩型號
張枱似係實惠,以前有張枱面深色啲嘅,個骨架一模一樣,好似三百蚊唔駛
枱腳會一字碼
50cm*140cm嘅枱面板可以邊到買?唔洗訂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞