[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (9)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
紫色既波
越嚟越似拉帝茲
菲利都係紫色
唔會打菲利啦
咁點解會打拿迪斯
完全解唔通(雖然有講過流出圖,但唔多信)
無點解
唯一解釋就係佢條屍係地球死
又用返舊橋 用佢既血
複製過新.拿迪斯 人造人
你岩呀,咁唔好推佢出黎做電影主角啦
講真我係悟飯fans都覺得煩
成日弱化佢搞到成個傻鳩咁
但又要推佢出黎擔大旗
係咪逢電影就一定要炒冷飯
布歐計唔計
龍珠已經只可以炒冷飯啦
布羅利 又出新version
莓利又出金菲
得套神與神係唔同d
但因為開始 神與神 成套龍珠變到勁撚on9
屌如果悟飯冇新form真係失望
係咪逢電影就一定要炒冷飯
龍珠已經只可以炒冷飯啦
布羅利 又出新version
菲利又出金菲
得套神與神係唔同d
但因為開始 神與神 成套龍珠變到勁撚on9
如果情報冇錯,悟飯因為疏於訓練
一開始變唔番終極型態,只係變到超西
去到後尾爆發先變得番終極型態
當悟空比達已經去到自在極意level
悟飯重停留緊喺布歐年代
唔係話悟飯一定要有新型態,但既然新電影係佢擔正
可唔可以唔好成日要寫到佢做學者就一定要被弱化
真係睇撚到厭,明明龍珠超漫畫版嘅悟飯做學者期間都一直有訓練

但動畫版就一定要例牌reboot佢做柒頭先得
當然一定會有d好似上面某位清高ching咁俾咩佢都收貨嘅
重諗全超西加潛解做新FORM
最後都係潛解
老實講個潛解打贏過幾多人
發覺你個弱智仔好中意曲解人講嘢
突然有d驚劇情走向係2師徒打足8成時間後
潛解係又黎玩輕敵跟住比神秘尾王收皮
最後悟空比達(+大波?)出黎執尾刀
咁悟飯想做學者唔想練武其實都係合理,一開始就話左佢鍾意和平大自然想做學者唔鍾意打交,我又唔覺得有問題
劇場版話悟空比達不在要悟飯出手其實都合理,地球第三強佢就算幾耐冇練都要出
同都未知果2隻人做人係咩級數,可能到時話悟空比達兩拳就可以贏呢
Boss 傳係新斯路
樣似吸17號後
但巨大版
見d訪問話佢搵返戰鬥既理由 唔知之後會唔會加返落主線
只係呢套劇場版戰鬥既理由咋掛
之後又繼續疏於練習變番傻仔
無限loop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞