[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (9)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唉,一定一上就劇透哂
自在極意唔係閃招架咩 屌你一招都唔閃全部硬食
比達就睇唔出佢個mode有乜特別
今集仲要2v1 成套野都痴撚線
要睇劇透應該日本上就有
有無話咩地區同日本同步上?搵唔到
應該冇啦,其他國家都起碼八月
屌佢老母咩
其實係咪合體就打死佢
佳斯一打二都咁勉強
官方為咗出週邊
一定上映前就自己劇透哂啲重要嘢
就咁睇比達仲勁過極意
比達愈戰愈強 極意比人打中都算 仲要打唔中人
預計上篇隻吸吸會幫大佬變最後boss
依家全部都係前菜
即係呢篇有排先完
果時力會動畫版 入極意果下全部破壞神企晒起身好似好驚訝咁
點知原來都係垃圾招
根本係垃圾
劇情需要姐
變超一夠嚇到菲利瀨屎
而且講緊招極意都唔係個個破壞神都學得精
不過悟空到依家都係未精
反而有套同人講合左體變比古洛之後無得分番個套幾正
雖然畫功唔算好,但做得出比古洛串串貢既性格
本身自在極意好有發揮空間
不過依家漫畫完全睇唔出狂閃嘅功能 唯一見到就係比達狂食招 悟空食少d 極冇表現力
其實啲套路已經重覆咗
當初紅神又係打到細細力,
擺明有別於超2,超3嗰啲吓吓用蠻力打到開山爆石
啲死力人係比神用技巧玩到訓係度(比路斯打超3)
之後又變咗普通變身,阿豬阿狗都可以用死力打柒紅神,
而家自在極意又將紅神想做既嘢做多次
結果又係變咗普通變身
比人用死力打柒佢
啲套路重覆得好緊要
本來極意個concept係全種族都可以,近全回避優先而且每下都爆擊打要害,係所有極限戰士意識既頂鋒,個concept 真係好好,但過早出實會nerf,其實我覺得極意兆霸氣同型棍過掌握全極意,有冇巴打同我一樣咁睇?

同埋我都好想寫波羅蓮做悟空接班人,新人設討好純真都帶啲on9,以底勢黎講佢比悟空更有發揮空間,不過經過上次換主角失敗我諗都應該唔會再轉
大波同比達一樣係大叔 冇乜做新主角嘅潛力
新果個望落好細個喎
其實黑悟空篇後來揭曉啲謎底都好撚鳩
我寧願你話悟空記返起撒亞人殘暴嘅性格

甚至劇場版嘅達列斯回流去正傳都好
屌你原來係龍珠交換身體
傑紐就真係死得唔抵

仲要依家悟空老豆嘅性格都改到不倫不類咁
原來悟空咁勁係因為龍珠許願
拿迪斯真係死得唔抵
依家銀髮變左銀時
兆時霸氣得黎有種回歸原點既感覺,好特別下;完成既極意,成頭銀我冇乜感覺之餘仲覺得有啲柒

兩個調返轉就差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞