[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (9)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
睇同人龍珠真無咁嬲,魔童有計
好難講,一開始係鬼佬傳出嚟先
除左e張,仲有幾張圖一齊流出

之後傳到大陸就開始大量文都用e張圖

始終東映嗰邊俾人攻擊完
拎左資料就一定有
唔係點會叫東映俾贖金
同時有d咁嘅文出嚟

參考《龍珠超·布羅利》的上映時間,國內至少會推遲半年才會上映,也就是說在11月左右才會上映,屬實有點晚了。

不過國內的大神很多,劇場版上映沒多久國內各種版本的都會出現,甚至高清版的也能搞到手。意味著不用去電影院就能看到龍珠超最新劇場版,為什麼還要花費幾十元去電影院觀看呢?

東映劇場版票房的高低,很大程度上取決于我國龍珠粉絲的心情,若是早早在國內上映,全球票房紀錄將會創新高;若是繼續推遲半年上映,票房依舊會慘不忍賭。

怪只能怪東映沒有眼光,或許他們制作劇場版并不是為了票房紀錄,為的是讓瘋狂的龍珠粉先睹為快。

的確,國外的龍珠粉相比之下要比國內的瘋狂太多了,龍珠超完結之時觀眾是熱血澎湃,國內就沒有那麼多瘋狂的舉動,但我們對龍珠的愛一點不少於他們。

仲講愛一點都不少於鬼佬
幾十蚊睇套戲都唔肯俾

然後又講票房的高低,很大程度上取決于我國龍珠粉絲的心情

睇套動畫都要講到自己幾偉大
睇老翻都可以講到咁正氣
富有XX特色現代代
背後的原因令人暖心
咁我寧願復活斯路
如果係拿迪斯,會唔會畀魔童射穿多次
又唔係嘅
設定上拿迪斯係上級戰士
潛力高過悟空
不過一直無修煉 加上性格問題
同比達 立巴一隊
有勁野都俾佢2個打曬
仲要長期俾2條友洽

不過有得揀寧願復活巴達克同老母
型咁多
拿迪斯同人造人完全冇關 而且就算真係佢 佢而家d戰力點buff到打贏自在極意 超藍呀
你搵悟飯做主角
再復活個角色賣情懷
點會係揀拿迪斯
有邊個想睇悟飯打拿迪斯
一係正正經經寫個新奸角啦
悟飯第1個咪打拿迪斯
「唔好洽我爸爸」
佢復活斯路
個個都估到,無乜驚喜

再唔係人造人21號
都係鳥山明自己原創角色
引入正傳唔出奇
不過設定上係20號老婆
俾阿伯搞過

寫個新角,一陣又係魔羅
同許願變最強嗰d
咪又係俾人屌死

或者可能係流料嚟呢
始終都係要等套戲上左先知
本身仲有另一張圖
但比人fc到係假
之後啲人cut走另一張剩係po呢張作文
反而覺得拿迪斯ok
拿迪斯條屍冇講過去咗邊
啲人吹拿迪斯變人造人
咁1718號普通地球人都改到咁勁
撒亞人可能再勁啲呢
有咩戰鬥力
超一都變唔到
超級撒亞人造人
一變就超3
雖然有鬼佬拍片話張圖假
但個人諗法近年龍珠走向,翻炒拿迪斯唔係無可能
由上套電影開始到漫畫,都好強調返悟空既家庭,而幼年拿迪斯或多或少都有出過下場
同埋本身4月上既電影版,而DK同龍珠HERO動畫近期都有出拿迪斯
同埋故事上睇捉阿包(有悟空血統)用黎復活拿迪斯都講得通
利申:純9估……
可唔可以捉阿包
之後大量複製
人造培植人
偉國 講到睇老翻都係岩咁
其實龍珠已經變左全民創作,Hero又好同人又好都係攞鳥伯d新野再作落去,所以只要鳥伯出多d官方設定就有排玩
鳥山明淨係拋左句13-18宇宙之前比全皇毀滅,已經好多同人補腦緊d天使同破壞神戰鬥
都幾似係拿迪斯,無啦啦魔童覺醒又同悟飯做主角。

會唔會好似撒亞人篇初期比達搵悟空仔細老婆亂

依家變咗個角度落咗係悟飯身上,我寧願睇拿迪斯好過金斯路,起碼超西打超西正好多,但上次已經超西打超西,今次又超西打超西驚比人話佢技窮,我想睇嘅就
佢神與神果陣已經想將細杜變藍髮

後尾都改返紫 依加又黎
V Jump封面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞