[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (9)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
設定畫
今次有冇4D?上次Broly 睇4D勁正
係咪所有trailer出哂了?
30秒Part2、3未出,唔知仲有冇長啲嘅trailer
香港幾時有
https://youtu.be/Ev2tMnmnFC4

到時電影一定有呢幕
如果真係 揸正黎做

悟飯 其實點憤怒都唔會追到 悟空 比達

就好似 神與神咁 被屌打。

悟飯唔修行返幾年 仲要搵神級既 師傅特訓

你都唔洗諗自修就超越到

希望劇場版 戰力方便做好d,唔好一個憤怒就可以55開
其實計正嚟做Broly都無可能一開波唔識變超西,到最後超藍都唔夠打啦!所以劇場版已經完全放棄戰力,夠型就得
漫畫一早講咗悟飯潛能係高過悟空比達,佢地2個都自己承認
會唔會有電的究極悟飯已當係新形態
其實佢都係講應該要描述悟飯去訓練先
其實個個人都知以悟飯潛力
搵維斯訓練一頭半個月應該已經勁過悟空佢哋
只係唔應該連搵都唔搵無師自通姐
4個撒亞人+魔童都出嚟打,有無咁多對手
30秒PV Part2,終於有比迪麗

https://youtu.be/48qpf4H8ZO4
魔童保姆

比悟空仲似bobo 爺爺
悟空生性未
明明鳥山明都不斷自摑嘴巴,唔明點解係要執著潛解
一係就派個紅髮甚至藍髮畀悟飯
一係就潛解直上自在極意
魔童真係一個好奶爸
睇龍珠啲戰鬥力唔使太認真
1.悟飯話自己唔會在喺超級撒亞人方面發展
2.維斯話要唔用腦嘅人先學到無我極境
點睇悟飯都有腦過悟空

所以除非又作個新型態
或者跟返以前龍珠online設定
悟飯 悟天 杜拉格斯自己創左個
「氣功劍術」流派

龍珠online當年係鳥山明自己寫設定
有寫到200年後
撒亞人血統已經融入曬全部地球人
全部都係悟空同比達嘅後代嚟
所以隻online game全部地球人都可以變
超級撒亞人
唔好講game,劇場版有啲嘢連漫畫、動畫都未必接到
而家係每日15秒到上畫以止?
個趨勢似每兩日出個15秒,下星期五仲有個30秒,唔知仲有冇長啲嘅
你講邊套劇場版先
神與神之前嗰d 官方一早講係平行世界
因為全部時間線都插唔到入
同埋全部故事都唔係鳥山明自己寫
鳥山明淨係負責角色設計

就算GT都唔係原作者自己作
所以先嘈左咁多年
爆來爆去都無最重要2點
不過下星期六一上就已經通天,香港連上映日期都未有,歡迎快d劇透晒
今次收得咁埋,睇怕下星期五先有重點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞