[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (9)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
設計得柒先唔鍾意啫
自在極意幾型棍
藍紅就真係…
極兆叫做最型
等佢出超西+極意
超西+極意+融合+
再同另一個時空既格古達用天界神珠合體
不停返兜舊橋段,唔覺得有趣
岩岩睇返動畫粵語配音
順住睇其實覺得 力之大會都好睇 大戰d畫風都唔錯

可能當年我地一星期睇一集就覺得無咁爽
https://youtu.be/2fmucSKJXxQ

有無人同我一樣 幾鐘意聽 超 第二首op

雖然點都唔夠Gt果首正 但都係好聽!!
非官圖
東映力之大會後面畫得好靚 啲打鬥都幾好睇
可能只係冰山一角 成個龍珠超都係捉到鹿唔識脫角
黑悟空篇臨尾使撚用全仔結咩
力之大會篇吹到連天使都復活唔到吉連師傅 呢度又唔講落去
利申:龍珠死忠 見到𠵱家畫到咁真係唔知好嬲定好笑
白斯路
易畫咗所以可以出返
我最中意吉蓮bgm 即係一同悟空打就會起嗰隻音樂 一聽就好熱血
若本幾多歲
老鳥條廢老 放左咁多伏筆都唔寫
係要寫d垃圾故事 黎緊新劇場 又唔係講伏筆

都唔撚知佢諗d咩,明明大把野好寫 都可以寫爛佢
剩係講吉蓮條怪物都大把嘢講
吹到全宇宙抽佢先抽得贏 點知打完就當人condom
吉蓮而家應該一拳比人打到嘔水
柒達又未去 第6宇宙撒亞星

吉連條村 被魔物殺晒又未講
魔物Lee 條線由魔人布歐篇 講到e家都係講得少少

什麼魔界大魔王達普拉都咁廢 到底點樣可以勁到連天使都搞唔掂
其實除左拿美星人,同埋每篇加入悟空一夥既角色,鳥山明有幾可執返之前篇章既嘢出嚟講
以前全部都係用以前
如意棒係通去神殿搵天神
天神魔童悟空係外星人
人造人係紅帶軍餘孽
其實一直都有,布歐入面仲有大界王神既意識識

只係今篇柒d 唯一期待既係交待多d巴達克既野
真!!
但今篇講既野 都係完全無關連咁
講一堆新野 但又亂咁黎
好過追漫畫
漫畫悟天同社拉都係小朋友
電影呢章變成青年都幾好呀
柒飯比個新形態潛解加超二都收貨
點都應該比漫畫好睇掛

新一章漫畫以為睇緊許願鬥第一
最仆街兩粒珠可以勁過破壞神同自在極意
返地球7粒珠解除返佢地願望
大家鬥許得多同快就係最後中贏家
D設定根本亂黎,不過最後我肯定個娜美啊伯會死

之後應該再無Lee 兩粒龍珠既垃圾設定
點解講到 電影同漫畫無關連咁

明明都係老鳥條廢老作,
我勸一日未上一日都唔好有期望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞