【香港人的「被英國放棄妄想症」】

365 回覆
236 Like 14 Dislike
開始有人入嚟消毒
《香港獨立論》譯做英文, 已經夠打啦

邊度有得買《香港獨立論》

旺角!

wiki見到本叫香港歸英論 但google唔見有本書 其實咩黎?

因為同英國人有contact 果班人都唔想香港脫中
無contact 果班人就唔知咩事
而hkip 班人我覺得係搵錯對象
佢地所倡議既野前幾年年果陣 搵泛民/gphone做就岩, 但泛民好明顯 Pound of chinese, 本土派未有咁既人力物力去做
HKIP 既創辦人提倡過好多野, E.G. 佔領英領( At least 1年), 爭取BNO 繼承權, BNO人去台灣免簽證等, 但呢D 講號召力既野一定要泛民落埋場玩先CALL 得到350萬BNO人去續BNO, 目前續領BNO既人得1成多D
所以好難做

死係宣傳到

大佬, 做既人又唔放上高登,
鬼知咩屌

其實有 個post重有好多正皮添
不過個個都話英國唔會理

完全無印象

睇link啦冇印象

佢地有兩個point 一個係二等公民 一個係無撚用 英國佬唔理你
個班真係垃撚圾

嗰啲人開始入嚟放返同一埋字

死係宣傳到

鬼知咩屌

不過個個都話英國唔會理

完全無印象

睇link啦冇印象

佢地有兩個point 一個係二等公民 一個係無撚用 英國佬唔理你
個班真係垃撚圾

嗰啲人開始入嚟放返同一堆字

補充:係咪bot嚟㗎

無乜人知呢件事喎
印象中高登好似無提過

我都有睇過個post, 當時樓主係咁自推,個個都屌9佢話英國人唔理乜乜77

佢地所倡議既野前幾年年果陣 搵泛民/gphone做就岩, 但泛民好明顯 Pound of chinese, 本土派未有咁既人力物力去做
HKIP 既創辦人提倡過好多野, E.G. 佔領英領( At least 1年), 爭取BNO 繼承權, BNO人去台灣免簽證等, 但呢D 講號召力既野一定要泛民落埋場玩先CALL 得到350萬BNO人去續BNO, 目前續領BNO既人得1成多D
所以好難做

死係宣傳到

鬼知咩屌

不過個個都話英國唔會理

http://forum15.hkgolden.com/view.aspx?type=CA&message=6345852&page=1&highlight_id=0&authorOnly=False

駁唔到
根本妄自菲薄多過真係撐
同樓主講嘅嘢不某而點撐都冇用

我都有睇過個post, 當時樓主係咁自推,個個都屌9佢話英國人唔理乜乜77

所以好難做

死係宣傳到

鬼知咩屌

不過個個都話英國唔會理

http://forum15.hkgolden.com/view.aspx?type=CA&message=6345852&page=1&highlight_id=0&authorOnly=False

駁唔到
根本妄自菲薄多過真係撐
同樓主講嘅嘢不謀而合點五撐都冇用
大家睇清楚返踩港撚嘅手法
歷史係要吸取經驗
《香港獨立論》譯做英文, 已經夠打啦

邊度有得買《香港獨立論》

旺角!

wiki見到本叫香港歸英論 但google唔見有本書 其實咩黎?

歸英其實嘥氣

土地係唔會動, 人就可以動

山不動, 我動

拿20萬英鎊出黎直接移民英國咪歸英囉

如果有本詳細講下 其實都想買本睇
早排見到巴打你成日推香港獨立論 我都買左本睇
OP 「大家都係英國人」巴打

其實你依家做都得架, 你之前係 pro bono services (大狀義務幫人打官司計劃) 申請之嘛, 你可以唔用, 直接去打架

嗱, 我教你依家點做

第一, 你scan pro bono unit senior voluntary barrister 當日對申請既評估回覆信上黎, 比大家睇下佢個評估係點寫先

第二, 你先拿英國大狀一個書面法律意見, 再scan上黎比大家睇下, 法律意見係點講
(書面法律意見要比錢, 叫大狀出個書面quotation, 連埋大狀instruction詳情, scan上黎比大家睇去籌錢)

第三步, 英國大狀書面法律意見認為有得打既話, 就再籌舊大錢, 真正入court打柒英國政府條仆街

呢第三步make唔make sense? 合唔合理?

你做到第三步, 我係香港拖行馬過黎做證
我講得出, 做得到

宜家再搞有冇得搞
當時真係唔多人知呢件事 reach唔到肯去做野個班=冇用
傳媒比人控制住已經死左大半
Pish
有大野叫埋我
Push
孔明?

2016年hkip曾聯絡英國下議會議員並且得到該議員幫助準備係法庭上控告英國政府唔監督英中聯合聲明 , 但你地中國香港人無人肯出庭甚至寫份證供都唔肯 , 結果證據不足轉介唔到比皇家大律師打唔成官師

無乜人知呢件事喎
印象中高登好似無提過

所以好難做

紅字唔完全係, 賴綺雯嗰班都係支持歸英.
HKIP 之前咩料, 自己搵搵料先啦. 點解無人理, 唔係無理由嘅

HKIP係青山派班人搞出黎
分分鐘有伏, 兼且青山派全體智力及能力低下

如果係第二個搞, 分分鐘件事完全唔同

可以cut 咗"分分鐘"三個字啦
當時真係唔多人知呢件事 reach唔到肯去做野個班=冇用
傳媒比人控制住已經死左大半

而且加埋啲「被放棄妄想症」人
內外夾攻,傳媒唔報預咗,係網流傳都俾啲負能量撚整返沈,消毒
有時唔係收錢係五毛,冇收錢就唔係助攻
大把香港人跟咗五毛嘅動作,人地話英國唔理你就跟口話唔理,街邊嘅老而不咪就係依類人囉,佢地唔知點解會屌美國㗎,但就見人講又跟住講
加上果陣英國都話查架
查查下又冇左件事

查到話一國兩制運作好好呀嘛

係囉,至少係字面係咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞