【香港人的「被英國放棄妄想症」】

365 回覆
236 Like 14 Dislike
孔明?

2016年hkip曾聯絡英國下議會議員並且得到該議員幫助準備係法庭上控告英國政府唔監督英中聯合聲明 , 但你地中國香港人無人肯出庭甚至寫份證供都唔肯 , 結果證據不足轉介唔到比皇家大律師打唔成官師

無乜人知呢件事喎
印象中高登好似無提過

我都有睇過個post, 當時樓主係咁自推,個個都屌9佢話英國人唔理乜乜77
都冇人知緊係冇人願意
pish
因為大中華膠囉
孔明?

2016年hkip曾聯絡英國下議會議員並且得到該議員幫助準備係法庭上控告英國政府唔監督英中聯合聲明 , 但你地中國香港人無人肯出庭甚至寫份證供都唔肯 , 結果證據不足轉介唔到比皇家大律師打唔成官師

無乜人知呢件事喎
印象中高登好似無提過

我都有睇過個post, 當時樓主係咁自推,個個都屌9佢話英國人唔理乜乜77

咪就係

五毛嚴重
彭定康預言

啱呀
華人賤種基因
香港人不嬲寧願潑婦罵街,都唔要做實事
寧願上網幻想英國冇幫手,都唔去應英國嘅幫手
完全唔知
完全唔知

因為傳媒又好,普遍香港人都係大中華膠
如果依加有多次機會,依加有無幾百人願意去
如果依加有多次機會,依加有無幾百人願意去

一定冇
會俾五毛洗走
話英國唔會理
英國唔會理已經係根深蒂固種咗係香港人個腦到

孔明?

無乜人知呢件事喎
印象中高登好似無提過

因為同英國人有contact 果班人都唔想香港脫中
無contact 果班人就唔知咩事
而hkip 班人我覺得係搵錯對象
佢地所倡議既野前幾年年果陣 搵泛民/gphone做就岩, 但泛民好明顯 Pound of chinese, 本土派未有咁既人力物力去做
HKIP 既創辦人提倡過好多野, E.G. 佔領英領( At least 1年), 爭取BNO 繼承權, BNO人去台灣免簽證等, 但呢D 講號召力既野一定要泛民落埋場玩先CALL 得到350萬BNO人去續BNO, 目前續領BNO既人得1成多D
所以好難做
孔明?

無乜人知呢件事喎
印象中高登好似無提過

佢地所倡議既野前幾年年果陣 搵泛民/gphone做就岩, 但泛民好明顯 Pound of chinese, 本土派未有咁既人力物力去做
HKIP 既創辦人提倡過好多野, E.G. 佔領英領( At least 1年), 爭取BNO 繼承權, BNO人去台灣免簽證等, 但呢D 講號召力既野一定要泛民落埋場玩先CALL 得到350萬BNO人去續BNO, 目前續領BNO既人得1成多D
所以好難做

死係宣傳到
孔明?

無乜人知呢件事喎
印象中高登好似無提過

所以好難做

俾人洗走咗就洗走咗啦解釋
根本香港人就從來都冇真心諗過脫中
最開心係咩?有不公嘅事就上網掟低句「港豬都唔理㗎啦」
根本全部政黨都不斷去外國到見議員、出席啲咩會議
香港人最叻講乜嘢?「又走咗去,外國都唔會理㗎啦「
根本係洗腦嘅手法,講多兩三次香港人就自己人又唔信、外國人又唔信,寧願誤以為港獨冇希望,幫手散播負能量,都唔會去說服人地去推動任何一件運動

我講過係港柒責任
根本每一個咩外國參與嘅嘅事件入面,唔係冇浮過上面,而係香港人最多回嘅係「英國都唔會理㗎啦」「美國唔會理」「港豬唔會理」,千篇一律負能量嘅留言
香港人就係噉,寧願參與怨天怨地,助攻五毛維穩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞