【香港人的「被英國放棄妄想症」】

365 回覆
236 Like 14 Dislike
好多本土派聽左青城熱狗老點唔接受英國幫助
好多本土派聽左青城熱狗老點唔接受英國幫助

我個陣都話佢地戇鳩
當時真係唔知
希望再搞,要人嘅話我一定會出現

無機會啦 , HKIP創人心已死 , 依家核心成員已撤離香港遲啲幫埋支持者撤離從此同香港劃清界線

smart move

HKIP [青山派] 做過乜?
填左過pro bono申請書咁大把?
reject左就心死?

唔怪之得不斷比人恥笑啦
呢個就係所謂「歸英」?

屌你, 可唔可以做場好戲睇下呀!

好老實所謂歸英派呢個時勢都無咩好做,根本今日香港人同英國個connection都淡緊,歸黎做咩姐

人地係唔係青山派都好,今日香港主流鍾意靠埋支國文化度嘅,做人諗自保好過
當時真係唔知

無機會啦 , HKIP創人心已死 , 依家核心成員已撤離香港遲啲幫埋支持者撤離從此同香港劃清界線

smart move

reject左就心死?

唔怪之得不斷比人恥笑啦
呢個就係所謂「歸英」?

好老實所謂歸英派呢個時勢都無咩好做,根本今日香港人同英國個connection都淡緊,歸黎做咩姐

人地係唔係青山派都好,今日香港主流鍾意靠埋支國文化度嘅,做人諗自保好過

我不嬲都睇唔起青山熱狗既歸英派 (馬俊朗係青山, 乜依雯係熱狗主持)
佢地話要告英國政府, 要宣告乜野英中聯合聲明失效, FINE!
要告就去告, 做場好戲, 嬴又好輸又好, 起碼叫做過呀!

屌佢腦無!咁多年黎, 做都唔撚做, 日日FF鳩UP
入個pro bono app form, 比人reject, 就死心啦, 無得做啦

屌!有無咁撚廢呀?
個個成年人黎架佢地, 廢到咁!

痴線 , 係咁屈人同陳雲根有關不過無所謂啦反正香港死已經唔關我地事 , 責任已盡
當時真係唔知

smart move

reject左就心死?

唔怪之得不斷比人恥笑啦
呢個就係所謂「歸英」?

我不嬲都睇唔起青山熱狗既歸英派 (馬俊朗係青山, 乜依雯係熱狗主持)
佢地話要告英國政府, 要宣告乜野英中聯合聲明失效, FINE!
要告就去告, 做場好戲, 嬴又好輸又好, 起碼叫做過呀!

屌佢腦無!咁多年黎, 做都唔撚做, 日日FF鳩UP
入個pro bono app form, 比人reject, 就死心啦, 無得做啦

屌!有無咁撚廢呀?
個個成年人黎架佢地, 廢到咁!

痴線 , 係咁屈人同陳雲根有關不過無所謂啦反正香港死已經唔關我地事 , 責任已盡

所以你呢班人, 就係熱狗DNA, 明明自己做既野, 就唔撚認!

馬駿朗咪就係陳雲賜封既「靖遠太子」囉!

https://www.facebook.com/wan.chin.75/posts/10152799761427225

Wan Chin
2014年11月22日 ·
陳雲:親弟子靖遠太子馬駿朗在英國領事館面對香港及外國傳媒,慷慨陳詞。年輕有為,城邦之光。

Wan Chin 老懷安慰。各位聽後,請協助廣傳。
2014年11月22日 16:52 · 已編輯 · 讚好顯示更多心情 · 84

哦 , 你話點就點啦總之HKIP同陳雲根無任何關係而陳雲根近來亦多番攻擊HKIP , 另外如之前所說HKIP全人將會撤離香港 , 挑戰聯合聲明失敗既所有後果都係你地自已受返

明確反對永續支本法

原來填份PRO BONO app form,
比人reject左
就係「責任已盡」!

無啦? 無料啦咩?

你班人咁廢, 去到英國都係食救濟啦!

完全唔知有呢回事 係連回響都無 想做都無得做

原來填份PRO BONO app form,
比人reject左
就係「責任已盡」!

無啦? 無料啦咩?

你班人咁廢, 去到英國都係食救濟啦!

廢到得個「哦」字

真係原來填張pro bono app就係所謂歸英既招數全部
早抖啦

你慢慢自已嘈啦我都唔會再覆你 , HKIP創辦人同部份成員都係BC根本上可以置身事外但都肯揾MP幫手然而你地班支港人唔幫手重要踩多兩腳 , 咁重有乜好講???做你既中國人啦支港人
孔明?

2016年hkip曾聯絡英國下議會議員並且得到該議員幫助準備係法庭上控告英國政府唔監督英中聯合聲明 , 但你地中國香港人無人肯出庭甚至寫份證供都唔肯 , 結果證據不足轉介唔到比皇家大律師打唔成官師

無乜人知呢件事喎
印象中高登好似無提過

我都有睇過個post, 當時樓主係咁自推,個個都屌9佢話英國人唔理乜乜77

因為同英國人有contact 果班人都唔想香港脫中
無contact 果班人就唔知咩事
而hkip 班人我覺得係搵錯對象
佢地所倡議既野前幾年年果陣 搵泛民/gphone做就岩, 但泛民好明顯 Pound of chinese, 本土派未有咁既人力物力去做
HKIP 既創辦人提倡過好多野, E.G. 佔領英領( At least 1年), 爭取BNO 繼承權, BNO人去台灣免簽證等, 但呢D 講號召力既野一定要泛民落埋場玩先CALL 得到350萬BNO人去續BNO, 目前續領BNO既人得1成多D
所以好難做

冇一成,得十五萬持有有效BNO
當時真係唔多人知呢件事 reach唔到肯去做野個班=冇用
傳媒比人控制住已經死左大半

而且加埋啲「被放棄妄想症」人
內外夾攻,傳媒唔報預咗,係網流傳都俾啲負能量撚整返沈,消毒
有時唔係收錢係五毛,冇收錢就唔係助攻
大把香港人跟咗五毛嘅動作,人地話英國唔理你就跟口話唔理,街邊嘅老而不咪就係依類人囉,佢地唔知點解會屌美國㗎,但就見人講又跟住講

所以有得做,一定做左先!

那些未做就話這唔得,那唔得,半點志氣都無!
雖然做過都未必得,但都有想過辦法,行動過!
記住,土匪黨最怕是人民團結去行動!
所以土匪黨維穩部隊一定要消滅于萌芽佳段之事!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞