Model Y 集中討論區 (2)

1001 回覆
4 Like 14 Dislike
同問,之前話話6月交車,而家冇晒消息
本身夠話3月尾 一無左TD 就等到宜家
停工又無船無盛
https://youtu.be/DNUCP7US9eg

想問吓條片入面5:50 同埋 14:08個功能香港有無得用?
究竟幾時派返車
你哋會換鈴? 訂咗sr 諗緊換aftermarket 定induction aftermarket 19" 用原裝hankook 其實唔貴過induction好多。一係就直上20", 不過連車胎應該接近30k or above.
你上FB group收二手咪得, 大把人LR換鈴
原裝19 20隻軨好重,換其他牌子軨輕左感覺好明顯
一萬收套LR胎軨都係公廁樣不如直接換其他牌子
有咩推薦?我都諗緊
用番原裝套19吋胎嘅話去日拍search下19x9.5J睇下啲樣
好多日本牌子都啱size
Work呀enkei呀tanabe 呀weds呀
Offset +35至+45都可以
一套萬頭搞得掂又唔會浪費套胎
當然20吋靚好多但係要顧番電耗同埋SR續航
如果唔駛考慮呢啲因素玩21 吋仲正
原本19吋比唔比改21阿?
同埋20吋秏電應該差唔多吧
點解預設會由白色轉黑色咁pk, 黑色好易花,又要加錢轉色
落2000訂係開訂單
30000先係排隊
但佢確係可以lock 住先,但人地追你俾30000, 而你keep 住唔俾,真係得tesla 先答到你會點
個sales同我講
30000落完先係配車排隊
佢就係唔想要車,訂車價係跟俾$2000 果陣。如果下個月再加價,都影響唔到應該。
影響唔到啦 應該 跟落訂時價位
所以咪話佢俾$2000 係可以lock 住個價。
有無人想要我張單
Model Y LR 灰銀
3月尾 落3萬蚊訂
就係想lock住實際有需要係23年底/24年頭
如果到時候有新款 $2000就當跌左
唔知咁樣得唔得
你唔介意有機會無左$2000,你做咩都得。都係果句,得tesla 答到你,叫你俾但你唔俾3皮會點。
不如直接問吓tesla 交車專員
23/24年隨時真係漲兩次價,比咁做既話真係奇貨可居
不過要留意一換一期限
我自己部車未劏真係換時先攞去劏
係政府一換一計劃期限,依家依個計劃係去到24年3月完

好似見過有人21年9月開始排到依家都未有車,再加埋上海唔知會唔會隔一排又封城玩清零
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞