Model Y 集中討論區 (2)

1001 回覆
4 Like 14 Dislike
俾我唔會轉啦
如果你屋企無得差唔建議諗SR
跟本加價後嘅SR唔底買
巴打都有道理
無呀咩都無加
見好多人係咁放Model Y訂單
但同時又見到有人話訂Mode Y LR 上年十二月訂今個月拎

都唔知係咪其實好多單都拎得車但好多人都唔拎
變相有車無人拎
但條龍就愈排愈長

見之前上咗東張西望個西女人個sales 都叫佢讓架車出嚟俾其他客拎,佢自己再等下先我就有咁諗法
佢地唔拎車係咩原因?
見有啲本身係搞唔掂叉電同保險
有啲係炒quota
有啲就上年加價錢落訂之後博食差價賣quota

啱啱都見fb有人post有車行賣現貨LR 全新46萬
應該係舊價一換一嚟

所以出車數係多但同時都有批車拎咗唔用/ 唔拎住
條龍咪搞到紅隧咁長
落細訂,落大訂,配車俾你,簽合約俾尾數,出牌,交車
睇唔到邊個位會搞到條龍長左
私讓Model Y quota $

Long Range 舊價 $377,800, 新價$399,700+9600 on lun 99
白色黑籠,2022版,隨時交三萬訂
上年7月尾訂 一直無理佢, 預Q2 交貨

利:無心炒,我都想要Y仔,但更想要Cash Flow好啲,未來點無人知
有心要白色先搵我吧,加價勁on9

$8880, 有意留TG
蝕讓囉𨳒
有人話就快轉標準色堅定流
已轉
官網好似未轉
以前一入去係白色,
依家變左黑色, 不過仲係要加錢
睇海關,3月11生效,轉黑色,同埋全系model3/y加價
又加
之前都話會轉色, 估唔到係轉黑, 都吸引既
白色已經變左公廁咁
LR今年冇車咁顛
直上performance啦
TG @pwoar2022
其實直上我都唔介意,問題係performance更加無車
sales1月份同我講冇期 2月份講Q2
咁當然宜家疫期關係就延期啦
依家落訂係計新價定舊價,上網有人話計落大訂個刻
跟據上一次加價經驗係計落細訂嗰刻
咁即係其實sales都係講遠d嚇一嚇?Ching幾時比2000蚊?
11月 訂P 1月30k
TD本身同我講無期 突然whatsapp我話正常Q2有車
我諗唔係嚇人既 可能佢地真係知黎緊呢幾艘船大概有咩貨 不過依家運輸署咁樣 車到hk都冇乜用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞