Model Y 集中討論區 (2)

1001 回覆
4 Like 14 Dislike
而家quita好似無得轉名喎
好似話宜家至少5星期先出到牌,座底有個幾月無車揸
問咗,唔得lu
而家又加價, 現貨車應該賣倒$450000左右
想問車到左香港等清關要幾耐
收到”Prepare for your Model Y Delivery” 之後通常幾耐要你交大訂
唔定嫁 你催下dt
你要主動聯絡email上面既職員
各位大大知唔知 夠2年牌齡 over 25 0ncb 全保出y幾錢

心大心細出Y or sorento diesel
Tesla官網有得做埋估價
14k
依加買 model y 送唔送wall charger?
送既話包唔包安裝?

包(標準安裝)
請問 31/3/2022 後,政府電動車1換1免稅條件有冇變?
如果 31/3/2022 後買 MY standard 加白龐做唔做到全免稅?
政府於2021年2月24日宣布修訂現有的電動車首次登記稅寬減安排。寬減安排的最新詳情如下 :
(一) 電動私家車 :
i. 由2018年4月1日至2024年3月31日期間,除符合條件的私家車車主(見(一)(ii)段)外,一般電動私家車的首次登記稅寬減額上限為$97,500(維持不變)。
ii. 由2018年2月28日至2024年3月31日期間推行「一換一」計劃,安排拆毀及取消其符合條件的舊私家車1 (「舊私家車」)(配備內燃引擎的私家車或電動私家車)的登記,而之後首次登記一輛新的電動私家車(「替代電動私家車」)的車主,可獲較高的首次登記稅寬減額,最新的寬減額上限為$287,500。新的寬減額上限只適用於須按《2021-22年度財政預算案》建議的新稅率2繳交「替代電動私家車」首次登記稅的「一換一」計劃申請。否則,有關車輛在「一換一」計劃下只可獲舊的寬減額上限,即$250,000。
(二) 其他種類的電動車,包括電動商用車、電動電單車及電動機動三輪車 : 其首次登記稅將會於2018年4月1日至2024年3月31日期間全數豁免(維持不變)。
咩意思?即係無得買人 qouta?
其實多唔多人貼透明?
多,不過唔係白色車
請問貼咗幾錢
同埋包到邊?
我貼啞黑
全車要幾錢?
Carousell d賣家重話可以賣quota
其實係咩玩法 又話自己冇比過車主名Tesla
頭都大9埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞