Model Y 集中討論區 (2)

1001 回覆
4 Like 14 Dislike
黑白多應該係之前白係免費色依家黑做免費色
紅就真係不了
一換一quota同tesla訂單quota兩回事黎
一換一周街都有啦 $8000~$12000
Sorry唔係好熟
白色最靚 可惜周街都係
隻紅唔夠鮮艷
藍同灰銀路面極小見,紅色反而得閒就見到
紅色要陽光下先見到層次
買最前期折讓應該大D因為一出車之後第二三水就升級配備
同埋有心買可以鋤下價,講真係香港3真係無Y咁吸引
到Y出7座 X同5座Y就淋價
Q1 Earning call有提過而家其實係有電池存貨淨(因為無晶片),所以幾肯定會再啤多排行2170電嘅車先會慢慢轉4680
有啲off topic,想問一換一有無限一個人淨係可以用一次一換一部電動車,定係我有幾部油車全部都可以拎去一換一?
紅色靚喎
計車,但你有咁多架車hold 夠期咩? 當然公司hold 亦得。
其實得一架油車

不過架車二手市場應該都值幾皮,就咁拎去一換一好似有啲蝕,諗緊拎去放再同人買一換一quota好似抵啲

不過唔知咁做會唔會影響到第時再用一換一(雖則個第時應該都起碼過tesla電池保養八年後,都未必有依支歌仔唱)
自己睇條款啦。
學你話齋,日日改,你lee 刻諗未來係咩都無用。
佢原意唔係想好似樓稅咁有咩首置優惠,
佢係鼓勵你淘汰舊油車,又唔會增加現在汽車登記數量。
其實都係,真係估唔到第時會點變

話唔定第時已經話依家啲電車電技術太低效又有新政策吸人會新車
有價梗係賣車再收quota 啦
試下賣唔賣得出,賣唔出咪等新車到劏黎1換1
九月中訂都仲未有消息
個籠大到 難怪咁多人出
想出返部4wd 玩了
準備訂車,1516緊藍定銀色好
有等一年嘅心理準備再去諗顏色
銀色好成熟咁
Sorry off topic一下
最近落咗2000訂買model3
有冇師兄有借貸公司推介吓
見到fusion bank年利3.88%好似幾ok
想問下大家意見
訂果陣話今年Q3 Q4有得拎架喎
係,同埋我覺得銀色好似穩重好商務型咁
係,快左
我2月訂嗰陣話Q4
早排去睇 八掛問吓又話依家訂都係Q4有,快嘅9月都有
我都係咁. 舊車都賣到幾萬, 出去收quota 先8000. 其實tesla 0 字 1 字分別不大. 因為個個都係買quota 咁玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞