Model Y 集中討論區 (2)

1001 回覆
4 Like 14 Dislike
即係買人quota,之後新車到手先賣自己quota出番去?
牌簿會變1
係 但係人都知係咁玩 1字牌簿唔會有人覺得有問題
去邊度交易quota好,新研究
咁訂車係咪都係繼續自己訂,到貨之前先買quota
我都想知
燕梳可以過車 到時你轉走咪得
唔該 研究吓先
新車出牌時NCB過去新車,咁舊車都仲要燕梳架,佢仲未劏
你手揸部牛肺 - 保險牌費Ncb
到你Tesla出牌嗰陣你咪轉晒過去 (叫條友賣quota比你,其實係佢買完車再轉賣比你,個流程唔關你事)
轉走嗰刻你要賣咗架牛肺佢
咁而家Tesla有得送貨㗎嘛 叫佢送去你某個地點泊住先,到時啲文件logistic搞掂咪即刻揸得
同埋燕梳ncb果到 如果12個月內無車係手都得
可以就咁浪住先
題外話,拎架6年車去劏,係咪賣咗佢仲好呢
係 咩車黎
依家個市好差
點都多過1.5萬
你可以上28卡試吓
6年morning點都收返2萬掛
有p牌用買黎操車
你拎去劏嘅話咪等於蝕咗幾千蚊
問吓劏車價先,有無邊間介紹?🤔
唔洗劏啦6年車
你唔想煩嘅話直接搵車行收咪得
上28car d放盤入面好多都有聯絡
你搵幾間報下價最高嗰個咪賣鬼咗佢
6年車都劏
我個架十幾年都諗住賣一定貴過買quota價掛
本身新車買入99,999
仲要bumper爛咗,唔知仲值幾錢
賣平啲總有人執既
咩叫鳩咁來,私人買賣係去lee d 地方架啦,唔通有間交易所專賣咩...有嘅話咪收你中間差價手續費囉...
真係有,賣出價8000買入價1200,食4000
果d 叫aa 啦,唔係「交易所」,同埋重點都係食價。
所以自己搵渠道買賣一d 都唔鳩,鳩嘅係樓上講果個...
驚唔識野比人呃巴打有冇門路
真心,要呃你,有埋公司註冊都可以呃你。
佢要俾資料你做一換一,劏車紙果d 都要俾,有名有姓,你報警都叫有揸拿,果一萬幾千有咩好呃...
都係facebook tesla group/tg tesla group/carousell.
你d fd 無點你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞