Model Y 集中討論區 (2)

1001 回覆
4 Like 14 Dislike
我仲諗住年尾等4680先訂SR
我想訂LR 貴左咁撚多
上年外國都加左幾次
sr 一定唔會 4680.
你睇下寧德時代用咩電就知
等得好苦 p版有未
仲未有船期等到變化石
我都等左好耐
不過劏自己車,諗起而家運吉署要搞個幾月,無車用慘過無新車揸
我都冇車兩個月啦
每日都好頹
早排劏咗架舊車(16歲錢七)賣quota俾人
初頭放上28car啲車行佬打嚟收$10000-12000
之後覺得唔撚抵屌,因為私讓賣個1換1 quota都至少$10000
就周圍問劏車報價,價錢由$4000至$9000都有
有啲仲要係價錢已經包咗賣quota嘅價

最後搵到檔現金收$9000,一手交車一手交錢同劏車紙,仲要出到嚟望都唔望架車,無壓價
再私讓個quota出去放咗$10000,分兩次去teslun簽文件
退埋牌費總數袋返$22000
所以大家要劏車放車真係問多幾間先
自己劏係可以食返零件錢😂
都要本身熟車又有相熟朋友先得

利申:完全唔識,乜都係俾錢人搞
揸緊舊車唔知幾時放好
我都係咁諗,巴打有冇打算劏左後租車楂
有,屋企有小朋友,加上又驚佢中武肺,盡量都唔比佢坐的士
我見Tesla group 個個劏車都好多人推薦 肥仔劏車
清有冇問過格價?係咪真係咁好價定打手
雙田正常價 勝在快手出紙
我屌你上個月20號左右簽文件
劏鳩埋㗎舊車
到而家咩聲氣都冇
差唔多成個月冇車用
我搵呢間劏
03年Corolla 劏左$6000
比心目中高所以冇格價就deal
whatsapp 佢傾好哂所有野
佢搵人過黎收車 即場填劏車紙數現金比我
我咪話價錢由$4000-$9000不等
最後喺肥仔劏車度搞掂
MODEL Y 加價前一日訂請問大家知唔知預幾耐交車

btw tesla d sales真係好撚閪 wts問佢野十問九唔答一係就隔成日先覆
我遲你一星期
DT 話上星期五交一換一上運輸處批
預10~12個工作日搞掂
你有冇問DT 交左一換一上去未?
有冇ppf推薦 睇過啲價有啲兩萬幾 有啲萬幾 都差幾遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞