林書豪忠告:黃皮膚去美國打球沒那麼順利,他們不會尊重你!

330 回覆
13 Like 430 Dislike
有冇精華睇返
打ny 後,火箭俾毒約佢食 頭兩年超平人工 之後勁貴照食 打咗兩年之後當骨trade 咗lakers
敗走lakers 後 講Kobe bad words

王蜂係打得最好個年 但人工低同Kamba 重疊無正選打 搵正選

走咗簽咗網隊三千幾萬 三年 重傷之後再變人球。

係網隊重傷後先隊隊放棄佢
捧到勁過Kobe Jordan 果陣又唔見話歧視
所以咪話佢基本上係得去網個次係為錢為正選lo
去箭NY可以留但無留,甚至一早同佢續約就唔會比人開毒約
去湖係比人Trade,火箭甚至過份到為左招募Melo走去整張火箭7號Melo海報
去蜂直頭收底薪加第6人,再加上湖係重建隊唔需要佢
蜂個年打後備打得勁稱職,同隊友關係又好,然後MJ都係無意留佢
以上都唔算係球隊放棄?
係160 不過入唔到甲子園
佢成日靠搏盡鏟籃之後成個人落地仆晒街
個款隨時拗傷咁 又不時爆血
老咗之後 冇教練敢簽佢好正常 好公平
其實佢只係打左一兩年好波,然後就無心機再打波,唔係掛住整個死人頭,就係飛左去亞洲宣傳自己

第一次見佢整個dreadlock 頭就知佢正式玩完

高峰期,火箭玩唔贏Harden, 去到籃網玩頭髮,兩邊人地當佢係核心, 機會比足,傷前交左啲咩貨出黎?

自己實力唔夠係度玩Racism
It's Showtime
完全合乎左膠預期
呢個真係可以笑而不語
完美示範咩叫有麝自然香

下下都用種族歧視黎做籍口既支那種收皮啦
佢生涯咁撚多機會都叫比人歧
Undraft完都仲有機會入番nba仲想點
耐唔時就有ncaa/g league 數據王無人要啊
新秀狀元買完比人冷落之類嫁啦 有咩咁出奇姐 咁人地又係咪比人歧視啊
Nba作為全世界競爭最大嘅運動聯盟 佢都撈到十年 有咁多機會咁多合約 好撚難話人歧視你wor師傅
唔係因為體測數據
唔係因為球場表現
純粹因為佢係asian就覺得佢廢咁點樣唔係歧視啊玩具撚
咖喱係真係前無古人 後都未必有來者

Btw打FIBA例就見到好多球星現曬型
你肯定支支球隊咁諗? 易建聯first round 6th pick
姚明呢?
姚明前的確係有 05年之後支那市場咁大,咁多錢,依家below average 都買喇 波衫+轉播權大升
唔係支支球隊咁諗=無歧視?
有警察放工貼文宣俾人拉=無黑警?
歧視鏈底層仲日日奶鬼佬屎眼,收收皮先啦
典型唔肯接受自己無能既失敗者揾野黎賴
係得你依啲傻仔先信佢
姚明後根本就無歧視黃種人依樣嘢
你簽個黃種人番嚟賣球衣都賣撚死你啦
人人恨不得簽個勁嘅黃種人 係得你咁聰明覺得人地歧視黃種人

你真聰明
3/10
係,林書豪揸槍迫Morey講佢歧視Asian
學你話齋 一個人因為佢係asian無pick佢 =成個nba咁撚多隊都係因為咁唔pick佢??
而家唔係一個人因為佢係asian無pick佢,所以有歧視

而係Morry夠膽講因為佢係Asian唔pick佢,成個NBA都無人有任何反應同異議,咁都唔撚明?

你自己諗下,掉轉林書豪係黑人,Morry夠唔夠膽講因為佢係黑人身份唔pick呀,一早俾人屌爆Twitter ,成班BLM 暴動啦

玩開玩具啲撚樣真係智力特別低
係呀係呀
又唔好話冇racism

我地只係講佢已經得到佢應得嘅野
linsanity之前佢係underrated
但係nba大把人俾人underrated, 宜家湧打到曉飛嗰班已經係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞