林書豪忠告:黃皮膚去美國打球沒那麼順利,他們不會尊重你!

330 回覆
13 Like 430 Dislike
去cba 俾人打先爽
Kanter 開po屌佢真係無撚有錯。

開口埋口 自己係基督徒
但係佢職業生涯除咗頭兩年 全部都係錢
唔俾佢打正選就走

睇下佢前隊友Kemba walker la
而家連後備都無得打 但佢話I could be pissed I could be upset there are some guys looking at me, maybe I can be a role model
呢啲先值得敬佩尊敬

有支那人咁難得去美國受訓啦 唔係鼓勵 係潑冷水
點做所謂黃皮膚榜樣

Google下先講啦
除左去網個次佢基本上都係比人放棄個個黎
佢完封O neal點唔respect
NY要留可以match offer
人地搵到大約唔match又有得賴
同埋佢係箭打得又唔係柒
沉默條撚
曲既
就算係NBA最廢既球員
下放去任何地方都係屌打其他球員

美國之前已經有條友拍過好多節目
人地尊重實力,唔係尊重膚色
E個係唔係日本傳奇?我以前見佢打甲子園已經投150+
黑人同黃皮狗(日本人除外)係唔需要尊重的
歧視一定有
但nba 係現實鬥獸場
30隊 450個位 自行競爭 爭飯食
年年有海量怪物新人同你爭同一個飯碗

教練團落鑊就係基本功

如果你係超級怪物 三分線兩步入樽 場場30分
話知你 易服 搞gay 實有隊當你係寶

Magic 中愛滋夠大把人歧視佢 唔想同佢打波

佢無出黎日呻夜怨?

呢條友嘆緊靚約果陣唔見佢日夜twitter 訪問講歧視,喺而家無nba打就日夜怨呻
但你去CBA比賽,人地打7你
MLB》時代雜誌風雲人物民調票選 大谷翔平居運動員墊底

種族歧視
自已廢又自卑 nba個班落到場既都係怪物級 自已又易傷 比人撞下又入廠大修邊有球隊要
大把人去美國打波都唔順利架啦,唔通Derek Rose又係黃皮膚呀?

屌佢體能又唔係特別勁又易傷
問下自己腳傷出翻嚟表現好撚好咩?
乜撚嘢都賴落膚色歧視度
連登仔應該冇睇過佢黃蜂果期係咁比人hard foul都冇雞嘅片
第一年打nba已經對住prime oneal仲要打得有來有往
點唔respect
屌你
唔好講你有幾玻璃?
我記得佢打Nets第一場就同你收league,之後組織帶節奏又唔多好防守又唔多掂,要佢攻又唔穩定,要你做老將帶新人你又唔多有前輩格,咁你話我聽到底點解一隊球隊要簽你?就因為你係Asian?
prime oneal放係任何時代都冇幾多個人頂到
咁做咩要去
犯賤?
所以話球場上有能力邊個唔respect呢?
淋輸豪呢d閪人想NBA有人專重佢?

https://udn.com/news/story/7002/5940219

美國職籃NBA塞爾蒂克中鋒康特關注人權議題,繼點名人氣球星「小皇帝」詹姆斯後,今天分別在臉書與推特發文呼籲林書豪與台灣站在一起。

土耳其裔的美籍中鋒康特(Enes Kanter)在臉書(Facebook)與推特(Twitter)發文稱:「Jeremy Lin林書豪真可恥,難道你還沒受夠中國共產黨要你閉嘴的銀彈攻勢嗎?你背棄你的國家和人民多麼噁心。」
宜家nba其實就好似打2k咁
無論嗰條友係1定5號位
你一定會想企喺出面嘅隊友一接波就隊到三分

catch & shoot差已經死症
同埋宜家個個打五小
已經冇乜拳王呢d大隻佬同佢打擋拆
就算玩擋拆
都已經係玩luka嗰種控制節奏嘅擋拆
突然間諗起細個果陣聽過有人問
「點解要咁辛苦衝入去走藍同入樽先得果2分,直接射3分唔係仲著數咩?」
果陣d人仲懶醒答
「傻仔,3分線咁遠你估容易入呀?梗係衝入去剷藍同入樽啦」

估唔到今時今日居然變咗手感仔遊戲
佢係有實力,後生體能係nba算係above average, 之後好似打咗排發展聯盟,又上到nba打大後備,之後有一場爆發咪成功

其實佢都維持左唔短時間有第六人至正選後衛嘅實力只可以話佢唔係最勁嗰啲,但都一定唔係最廢嗰啲,算係可以生存到一段時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞