林書豪忠告:黃皮膚去美國打球沒那麼順利,他們不會尊重你!

330 回覆
13 Like 430 Dislike
明明收個華人球員球隊會賺好多
姚明 去到侯斯頓 啲當地人好尊重佢
Luka bb 一開頭都比人睇唔起喎
冇能力就冇能力唔好拉埋種族問題
二刀流
去支那打過一排波,又融入得支那文化幾快
個心咁快變咗做玻璃
其實由ncaa到g league 到nba
每年都有唔少體能怪物/天材收皮
唔知佢憑咩覺得自己當年值得一個機會?
再者最後人地係有比機會佢,佢都成功咗
證明唔係歧視你膚色 係你有冇呢個能力
仲要睇唔同因素
打法夾唔夾隊波又係一個考慮
球隊目標係如何又另一回事
一單還一單,
亞洲撚確係特別蝕,
表面基因又唔夠壯,特權又唔夠特~
自己冇料就賴,同blm 有咩分別
姚明勁撚到 oh new 都要忌佢三分
鈴木一朗已經入左名人堂
明顯美國係一個實力的國度
你有料冇人會歧視你
不過黃種人大部分都冇料
人地唔係歧視人種 係歧視你能力姐
有啲係睇機會房事龍都做到英雄
佢打G league個陣已經係佢成名之後嘅事 已經比佢當初做15人 後備冇上場機會嘅佢勁好多
同埋發展聯盟做得分王/mvp都未必=係nba生存到/比nba睇中
因為nba得分能力比你勁嘅人大把
你要睇返佢身上有咩特質係適合到隊nba球隊
全世界無論邊個國度都係實力至上
Yao Ming ~Yao Ming~ Yao Ming~ Yao Ming ~~~~
佢係nba都搵左唔少錢
大把球員一生都冇簽過千萬合約
隨時打兩三年就比聯盟放棄
佢打滾到十年都唔知足
Hello
Morey 之後好似話過draft 嗰陣佢有啲數據其實係above average
但礙於對黃種人嘅stereotype 所以先undraft
更加唔好計佢以佢打法響nba算少雞

不過條友開始打種族牌都係近幾年嘅事
去到cba 成日話點歧視法
其實黃種人基因體格係特別強同大力
我搵唔返條片
但下面條片都會俾到啟發你

https://youtu.be/o311cJP89Mg
死豪洨 做你中國人啦
條友喺CBA俾人打傻咗?
佢拎800萬 1000萬一年約果陣
又唔撚見佢日日呻歧視架喎
返大陸垃圾不如
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞