百萬倍股 GME (176)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
仲meme stock?

1 trillion market cap here we come

KEN伯好敬業
hold左咁耐 真心淨係需要互相打氣就夠
都唔希望新人入黎 亦唔需要加以解釋依家咩情況 資訊量其實太大 如果唔係追開superstonk 大機會最尾都係paper hand
知道short must cover
and wait就好
ken伯老個樣左20歲 心痛
佢增加庫存, 我覺得係入多左Gaming related 既貨

好似之前話個d display card, 電腦配件咁
唔係班人啞,係block左佢

你未block, 所以仲見到你講咩
其實大陸依家d OEM VR glass 好撚勁

深圳d tech startup 唔會差得去邊

What if!?
我好支持put爆short爆 gme囉

你有你short我有我go long,大家隨意啦

Block晒d 狗廢事晒口水

我都係share d 事實俾各位,唔鐘意咪唔好睇

買多幾股,加固個鐵門。
老實講,唔係撥冷水,唔係散播FUD,好消息壞消息都應該講清楚,同搞清楚自己既目標

我一早就講市場事要市場了,期望行政司法手段可以見效係無可能。都肯定呢班criminal可以用options market roll落去隱藏short interest同壓低股價,咁唯一可以決勝負既就係,時間 vs. 公司自身經營既狀況

SHF期望roll 落去隨住時間耐左,GME業績無改善,持續虧損消耗資本,最理想就係破產,或者過兩三年不斷既沽壓可以令唔少人棄守,到時佢地可以輕鬆平倉。 大家要知道武肺隻毒,美國班大孖沙有份funding, 係DFV入貨GME前,武肺已經爆發緊,利用網購加防疫措施夾死本地中小企,再加上中國夾供應鏈夾高通脹整冧美債,呢個background一直進行緊,所以一直都講緊唯一風險就係老美爆煲。

另一邊箱,GME高位配股18億美金買左時間,最碼有4年, 同時開發Crypto market 同實體經濟之間既platform, 呢到買到業務發展既空間,但呢個係老美死忌會得罪好多既得利益,不過有危都有機,係fiat system有事個陣,總要有個backup plan,同埋總部仲要locate 係得洲 只要GME經營改善,最終係派到息,SHF最尾都要埋單。

我地要諗清楚買股係為乜,為hedging? 為10x return? Risk and return 同time consume對唔對等?

短期內我見唔到有好轉,同時又唔想放過班賤種,唯一可以做就係留5份1長揸。
我一直反中唔係因為睇唔起中國發展,係因為中國發展得太勁但係野心一直無減少過,遲早吞噬一切。 我唔係中國人,無論點扮都唔係,d傻仔點樣奶點樣呃自己都無用,無意志去維持主權既人,最後都會被淹沒,正如老美依家大部份人都無左意志,真正水深火熱
樓主你啱
戶口我嘅,買賣關人咩事
就算我講買AAPL都可以有人講話$182.13賣晒最叻仔啦

點解講到反中?

大陸好多工廠係有技術但係發展唔到自己唧Brand Name

前排仲有post吹緊GameStop 可能由中國引進d AR glass

咩都有可能
又幾靚仔
抵買跟左咁耐,一年總有一個週期爆返上250-300,100左右怒入貨,上到180左右放都賺
冇錯

不過好似apple咁,好多單都係中國工廠接咗。apple個QC咪仲嚴格

只要GameStop做好Quality Control ,垃圾唔收應該問題唔大。

GameStop 啱啱請唧Private Label個職位就係主要發展自己公司個Brand Name
相同唧操作我係AMD做過,$10-$13成年幾,一放即爆升
唔好快哂嘛留少少長渣

大陸永遠只可以做到代工
R n D 無可能超過西方國家

依家支共仲要玩國有化企業
商家養大自己就會俾人湯

邊個仲會咁落力去做大生恴
均價高過現價,求靚女絲打安慰。
好多OEM工廠都好努力好俾心機發展自己個brand,不過係好困難唧事。因為好多都係對中國OEM工廠持有偏見。

好似大疆航拍,antminer都做到好勁。

有d偏題咗

我只係想講中國大把有潛質唧OEM好愿意同外國brand name合作,都係一條路仔可以行。

Gmerica個愿景就係想推行Starbucks 果種情調
你去搵大媽,佢哋出手好爽手。有冇機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞