百萬倍股 GME (176)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
可唔可以講下CS 點買賣
入錢點搞?

定係喺ib買左先?
買個人偏向係ibkr買儲夠先drs,費用先得$5鎂。個人意見!

係CS賣記住填晒bank detail,咁賣完佢就用國際匯款方式咁直接匯俾你。

https://www.reddit.com/r/Superstonk/comments/r6007w/stepbystep_on_how_to_sell_directly_from/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf
My dear fellow apes, 可唔可以俾啲指引小弟,太多 guide 不知從何開始
第一步 開ib account
再喺ib買gme or transfer gme去ib
呢個係第一步 搞左先
想問下唔搞會點?
宏觀d咪可能無咁快ss
every share matters

但唔drs 你d gme其實唔係真係屬於你
係屬於你個broker
真係ss或者點 你個broker提前賣左你個share 或者broker破產 你個股都廢埋 賠錢都有上限架

類似crypto咁 你入左自己wallet d錢先屬於你 唔係屬於交易所
drs就係真正將自己d股註冊喺自己度
我都本身睇左幾個月 覺得少自己一個唔緊要
但今次財報都show埋drs數據 就知真係俾曬hints想ss就要drs
官方都吹雞 幾煩都要drs
請教一下如果我而家用緊其他app買賣美股(ie. uSmart, 牛牛), 係咪都要轉倉去ib 先,再轉去CS?
係 不過可以開左ib 喺ib買1股 等 2定3個工作日 轉去cs開左cs account先
完全封鎖晒算啦,唔好廢事同佢吵

都唔知佢哋係真膠定假膠

當年Tesla 未split果時$400上下咪仲波動,隨時破產,一樣咁多人信念SH

GME就算係咁loss $100M都仲可以捱14個季度,依家仲有多條$500M credit line,根本就係冇壓力輕鬆hodl
越hold越有耐心
所以依家drs等 2 3個月完全無問題
小弟tsla未拆股前250hold到依家無賣
體會到hold潛力股的outcome
根本好多brokers drs唔到 etoro for example

好多ira accounts 都drs唔到

加上一堆人唔信drs同 懶
盡做啦
你哋係咪都係IB轉一股去Drs先,等搞掂哂先轉埋其他?
咁會唔會收多次手續費?
我轉佐大概5%
等開好ac 100%轉曬
Sorry sh咗好耐冇睇
依加仲揸緊啱啱睇返話咩drs
想問下其實係要點做
同埋用緊firstrade係咪要射倉

Delta Change 5% Increased 仲勁過1月中

Firsttrade drs 好似要$200鎂費用

最好就係開ib 射1股開定CS 帳戶先

想問下2-3日後IB呢邊轉賬狀態完成,係咪要打俾CS個邊?
個圖係IB?CS果邊應該1-2日就會收到。你可以打過去準備張信用卡俾$45鎂,如冇意外3-5日就會收到UPS信。
IB完成晒DRS程序個信息應該係

Assets are now available

中文唔知咩嚟

你等多幾日再check返ib有冇轉信息先啦
想問下係打比CS比45?定IB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞