真巴絲一定噴香水 (15)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
香港邊到有入貨?周圍都搵唔到
之前Kilian門市有架
對哩兩set興趣不大
想問聲男仔自用鍾意偏低調淡香嘅話hermes h24如何?
連卡佛囉 去問下仲有冇
正正常常嘅日用香
最緊要你自己鍾意
有冇人知k11個陣雲呢拿味係乜嘢香水嚟
我記得以前好似有置頂Q&A講過不過搵唔返

點解K11陣味可以月台都聞到
https://lih.kg/aRrimHV
#73 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
我自己覺得好似kilian ge black phantom
想問熟tf 既巴絲
White Suede, soleil neige, soleil blanc 到底係咩分別?
成日都分唔到
有冇巴絲聞過le labo 隻 Gaiac 10 Tokyo?
想問下岩唔岩男仔用
申利:用緊another 13
最簡單咁講
White suede 係乾淨番梘麝香味
Soleil Blanc 係熱帶椰子牛奶糖味
Soleil Neige 係粉甜沐浴露味
有錯請其他巴絲補充
呢3枝我覺得tf 嚟講無咩獨特性
間唔中其他brand都有相似嘅味
可以去parfumerie tresor試或者買分裝
感覺係有魅力 著得formal 斯文既煙草味 偏中性 好少有煙草可以做得咁clean 越聞越上癮
上星期買左佢地個discovery set
好舒心既木頭香 啱斯文/日系/文青型 sporty就唔太啱
利申 絲 用家
OJ仲有冇其他推介
仲有隻QI 之前試聞過一次 桂花味
覺得佢用其他白花襯托個空靈感做得好好
比Hermes嘅Osmenthe有多種仙氣
我覺得H24都係清新、少年感比較重嘅味道
可以日常用嘅個種低調,算穩陣而且幾百搭,會適合春夏天
但佢有種金屬感,有人會麻麻地,所以可以試清楚先買
我自己就覺得陣金屬味好得意,想不斷聞真d
陣金屬味一開始噴會明顯dd嘅
但慢慢褪左,陣green嘅味道係幾有親和力

利申:絲,幾鍾意H24,身邊識親有用嘅都係絲但鍾意就入手啦!
有無靚女洗頭水陣香味既香水
感謝絲打
計劃入手
但多數都係孤芳自賞 噴好多下 身邊啲人都係聞唔到 所以成日自己聞手腕J

利申 巴 用家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞