真巴絲一定噴香水 (15)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
清新花可以睇chloe atelier條line,或者mfk aqua條line
果香加木我覺得byredo bal dafrique
椰奶我幾鍾意 VCA santal blanc 同Tom Ford Soleli Blanc, 平啲有Acqua di Parma Fico di Amalfi
呢啲brand全部都係大路brand香港都有得試。不過其實你先18歲我assume你冇乜錢(屋企有錢另計)唔使真係有個迷思係一定要買niche fragrance,可以去dfs/Sephora試吓啲designer brands先!
tom ford white suede同byredo blanche都同lazy sundat morning隻feel似。

前者係木質花香加奶香,最鐘意dry down,好似女性既體香混合左淡淡既奶香,係純潔處女但又有一絲性感同誘惑,溫柔又有高貴氣質。

後者就真係好潔淨都係木質花香,麝香加醛香,一噴就會feel到嗰種乾淨清爽,就好我啱啱沖完涼所散發既香味,最鐘意middle notes
醛香散左,花香慢慢出黎,係種有啲soapy既花香。

超平之選可以試下ZARA FEMME,119蚊平到傻。乾淨舒服,都係有少少soapy既vanilla同麝香帶啲奶香。
認同!designer brands唔一定差過niche,可能獨特性會差啲,但係大眾鐘意一定係好聞
Agger
玩左一排niche呢排其實覺得好多 designer 其實都唔差
有時可能平凡啲 同埋冇咁獨特/用料冇咁靚
但其實都好好聞
有無人試過diptyque啲香水?見到感官之水好似幾吸引咁
ho ahhh 唔該晒咁多位巴絲
放 YSL Y EDP YSL L*HOMME edt 100ml 99%new
blue de Chanel edt 50ml (全新)
全部平放
TG :Winnie0917

有冇巴絲要埋
見講開Nivea藍色 好鍾意陣味 知唔知有無香水係似佢呢集味?
本身好欣賞guerlain既香水
但最近見到唔太出名既KOL都可以隨便有成大枝香水做PR gift
開始對依個品牌有少少失望
都係designer brand 冇計啦
放MFK Oud Satin Mood EDP 70mL
有興趣請留tg
放masque discovery set 14 x 2ml
其實稍為有啲錢嘅brand都係會派,同埋Guerlain係做香水起家,唔算designer brand掛
有冇人知 Aesop 專門店陣味有冇出香水賣?
應該冇
不過佢哋鋪頭個浸味都幾正
kilian隻聖木唔係早排先出返新版? 做乜咁快又冇哂貨
btw 有冇人聞過哂新舊版 想知有冇咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞