真巴絲一定噴香水 (15)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
放 blueb de Chanel edt 50ml 全新有包裝
想問下出街係咪真係好多人都係用緊sauvage
今日去咗聞 覺得隻味幾吸引最百搭咁
但又好驚出街好多人都噴同一款
新入嚟 請問有冇人買過Byredo嘅香水?
今日試噴咗Bal d’Afrique 覺得幾好聞 大家點睇?
呢隻味好有特色 三調好明顯 我對佢嘅印象係鮮芒果
而佢出色嘅位係佢冇化工感 真係似係農場種嘅鮮芒果香

過左前調嘅芒果味後 就係其他果香調都慢慢滲出嚟
似生果籃中間夾雜左啲白花香 真係幾正
個人覺得算係byredo入面幾有特色 唔算overpriced嘅一枝
但夏天岩用啲
如果我要買byredo 我淨係會買呢枝同 velvet haze
我會揀埋gypsy water 個味聞到上癮
聖誕節想送支比女朋友,大學生,sporty唔港女爽朗嘅一個女仔,佢透露過話唔鐘意太甜,請問大家有冇咩推薦上網做個少少research,diptyque感官之水會唔會係一個好選擇?另外想問top accessories 係咪會有幾多選擇?啲員工nice 唔nice,會唔會推介吓啲味道?

利申 咩都唔識唔想跪玻璃
個人唔太知sporty岩咩香水或者係fruity d? 留比其他巴絲
Sens主打花香 仲要係白花 個人覺得岩文青 氣質型多啲
黃店選擇都幾多 員工nice的
但如果想問野就要你主動問 佢地好少主動sell
有無人用開fragrancex買香水
係咪預左運過黎香港要等好耐
vanilla coconut 咁咪正囉?
係咪依家仲有賣緊架?想聞下
前日喺zara官網買咗
買咗vibrant leather, extreme 9.0同rich warm addictive
佢甜到好似蠟燭咁
我都淨係有gypsy water + mojave ghost
唔知點解雖然mojave ghost 好甜,但又好中意
gypsy water 你會咩天氣用?
blind buy?
本身有朋友有用過vibrant leather 我覺得幾fresh
Rich warm addictive 就blind buy
Extreme 9.0都blind buy不過同朋友夾
點夾?
佢叫分裝比佢
有冇人有性趣lord george
我prefer 夏天聞過男仔噴都好正
你budget幾多?
1000左右
諗住買人生第一支香水

想問Chanel 公廁 Bleu 係唔係只可以喺專門店買?
如果唔係,邊到買抵?
想問吓大家有無睇開邊個 YouTube channel 介紹香水?除咗 Brian So
香水有毒(偏女香)
The perfume guy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞