大家點處理 被出軌之後嘅痛

322 回覆
31 Like 402 Dislike
係 唔夾唔好浪費時間
佢自己講
點解你覺得係弱智啊 ?
理性話俾我知要分手但係情感上暫時未做到住但係我過多排一定會同佢分手
傻女黎
有咩重值得你格硬同佢一齊
佢咁誠實同你講呢啲野亦都睇得出佢未玩夠
佢一定一定會有下次
無謂拎自己個心出嚟比人用把刀插入去
個種痛 唔知要用幾耐時間黎recover
倒不如用d時間去揾個錫你既人
香港地 大把好男仔
你屋企人都唔想個女咁樣比人傷害
同佢分開啦 到第二次再出軌 你就會覺得自己on9
做咩唔一早割 哂哂d青春
我都覺得如果呢件事發生係香港 個機會會細好多

唔係呢件事發生嚮香港個機會細好多,而係如果呢件事發生嚮香港,你會咁 take 咁 make decision 嘅機會細好多
發生左無耐佢就主動講?
隔左幾耐先講?
男人只有有狗膽同無狗膽個分別
有閪屌乜大話都講得出
你見到嘅聖人即係代表大話能力滿分
樓主咁撚蠢,條仔咪又係出面繼續食女
食得一次,又有女送上門就會再食
好似男仔叫過一次雞,就會再去叫下一次咁
只有無限同零

愛情同性其實可以分開既,唔捨得愛情,但其實出面各有各玩都得嫁,pm 我tg hugo1991 同你搞返次,你地兩個打和當無事咪得
樓主係咁講open relationship 咁其實你條仔都冇出軌啦 係你接受唔到姐你又要幫佢搵藉口懶接受理性分析 topic 又要寫被出軌既痛大佬你宜家似痛完又係自己身上插幾刀 然後又周圍同人講我冇事未死得
發生咗件事之後 我哋第一次見面佢就講
我自己既睇法係, open relationship 係一種好ideal 既諗法, 實際執行上其實好難雙方都對等咁接受, 總有一邊係覺得係忍受緊而唔係心甘情願, 當然我都相信係有成功例子既, 不過應該係少數啦
同埋如果佢可以講得出人會被唔同人吸引
佢一定會繼續偷食

if you believe in love at first sight you never stop looking

你可以睇套戲叫closer係講偷食者心理
你講得好 每個行為背後都有動機 原因 但你要分清楚呢個原因 只係導致你哋感情出現問題

唔會有一個原因係直接導致對方偷食 問題一定係出喺偷食方

我身邊都有唔少女仔被帽然後都冇分手 原因不外乎
平時男朋友其他地方都對我好好
唔捨得段感情
佢好誠懇咁求我原諒
然後佢哋就正式成為呢段感情嘅下靶位 愈嚟愈卑微

感情冇分對錯嘅 冇話對方偷食就一定飛咗人 你接受到咁嘅情況就得
我意思係佢提出過想要開放式關係
但係我都冇應承到 而佢同其他人有身體上嘅接觸 就已經係佢違背咗我哋之間嘅承諾啦
講一句喺人都知嘅廢話就可以開脫,你真係唔好同佢分手,免得放佢出嚟害人。佢既然出軌而又想你原諒,係咪應該諗吓有咩方法唔再有下一次?最少要承諾同做d實際嘅嘢,令你可以安心。轉個頭一句「you only live once」「go ahead, no regret」就繼續我行我素,咁其實佢承擔咗d 責任?

男女朋友哩個身份本身代表雙方都願意放棄某d 嘢而令兩個人可以安心一齊,而家聽落佢兩樣都要晒,又要女朋友,又要出去滾(出軌即係滾,飲咗酒其實都有意識,一個男人如果醉晒旗都扯唔起,如果仲扯得起,代表佢其實有d 嘢係借醉行兇,不過明就明唔明就算)。而你就戇鳩鳩咁無條件原諒佢,仲繼續開綠燈畀佢滾衰d 咁估,我估一係你不甘寂寞,一係佢對你仲有d 著數,令你唔肯放手。
完全係 我都係咁諗
我覺得呢一個係理論上成立嘅關係模式
但係唔知點解放喺真實世界來講 又真係好多困難
咁其實2咪同1有矛盾
既然愛情係可以多過1個人,點解又分到primary同secondary
如果只係分先後
咁鍾意secondary嗰個多d又可唔可以升佢做primary咁係咪叫出軌
3就表面上係啫,咪一樣會話你,同埋自己生活自己揀,個細路冇得揀
聽咗幾多次呢啲飲醉酒故仔啊,講真佢真係飲到醉撚曬仲點屌女?
樓主 我覺得你有啲比你條仔混淆左

搞清楚先,鍾意/認同open relationship同佢依家冇伴侶consent就出左去滾係兩回事

我覺得如果佢真係鍾意open relationship咪拍拖前一早講定囉

佢依家咁係唔尊重你意願,呢個唔係價值觀差異既問題

依家係佢唔尊重你先,就算佢講到個理念幾似層層都好,唔代表佢自己出軌係可以接受(最少係得到你同意前)

你依家仲幫佢解析佢啲垃圾出軌理由,屌講真佢拍拖中途先咁講,可能佢都只係隨口9講㗎咋

你以為我可以回頭是岸?
唔緊要啦 最緊要你接受到佢出軌
你依家睇得開都好事黎
最緊要到時佢又出軌你咪周圍喊就得
一係你扮睇唔到
我所理解嘅開放式關係 都係以原本嗰兩個人為重心
但係我諗有好多可能性啦 我都冇理解到所有

我見到外國都有啲人係 三個人同居 三個人互相相愛 poly 嘅感情關係
過黎俾哥哥呵返🤣
你諗清楚先,到底係佢接受咗,抑或你接受咗?
佢而家照出去滾,最多收埋唔講你聽,實際上佢有咩輸?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞