大家點處理 被出軌之後嘅痛

322 回覆
31 Like 402 Dislike
個男人心諗
出完軌唔洗分手 仲有得開小組討論
咁撚豬既女朋友以為自己好撚醒
輕鬆合理化左出軌既行為
自制力低就要食其他女?
佢根本未玩夠
樓主放生自己啦
唔好浪費青春係呢種人度
應該理性時唔理性 仲慢慢開會討論你咁樣先唔理性
見到得啖笑 樓主俾條仔洗腦
就上嚟高人一等話其他人唔理性

無錯人係會比多過一人吸引係真
就正如好多動物天性都係繁衍後代
猩猩見隔離個件屎忽大啲就捉住嚟屌

但我地係人 係有分析能力有自控力
所謂嘅自控唔係一定係個社會規範唔做得我先唔做
而係一個人嘅智商同同理心或其他種種因素 控制佢唔去做傷害人嘅事
正如一個人唔做偷嘢 無錯可能係怕坐監 (樓主口中嘅道德規範)
亦都可以係出於對他人嘅同理而唔偷竊 (自我規範)

本來人就比其他動物有更多社會化嘅傾向 (樓主口中所謂嘅天性)
其正嘅愛唔單單係佔有慾 仲會有好強嘅排他性
係人都會俾多過一個人吸引係事實
但我地可以保持對其他人嘅欣賞
亦深愛自己嘅伴侶 知道自己嘅另一半>其他人
呢啲先叫天性 (愛嘅排他性) 而唔係見一個屌一個

你自己條仔想用低智商動物去作為標準 用天性做藉口
你駁唔到唔等於佢啱 係你蠢西人講乜就信乜
講到尾就係唔夠愛 佢亦都唔打算愛人 自私自利
唔好講到懶理性上黎話返人轉頭點解你地唔係理性分析啦

實情係人有動物嘅需求但唔係狗 你條仔想做狗
你接受到咪得 一係就當養隻狗 一係就一齊做狗
唔好再話自己有腦有理性啦屌你 見到都想笑
咁你make out個意思係咩?
自己出埋一份,打和
同我差唔多case
我就被分左手
宜家之不過明知自己唔捨得
夾硬搵啲嘢黎同佢討論
合理化左佢個行為
但事實係你接受唔到
你唔開心
你唔舒服
你等緊佢講分手
唔再信人
跟住過多排又開post,原來出軌只有零同無限,跟住叫其他人出軌要決絕分手

然後過多排又有人開post,個男朋友出軌,唔捨得分手,open relationship mud mud 柒柒,最後又開個零同無限尋既post

無限loop x2046

根本出軌就唔愛你,真係愛另一半,係唔會捨得去傷害對方

嗰啲咩未玩夠 mud mud 77,根本就係藉口,未玩夠就咪L拍拖啦

你可以諗好多理由去keep住段關係,但係佢有幾愛你,你自己心照啦
其實10個拍緊拖既男人10個都會想屌其他女 好正常
但想還想 最緊要識控制 唔係同畜生冇分別
唔係講句大道理人地駁唔到就叫岩 有d野道理上係岩但道德倫理上係錯 人讀書就係要識批判思維
醒下啦樓主
其實唔洗理性分析啲乜
唔洗聽佢解釋咁多
乜野去party想盡興未玩夠 會俾其他吸引呢啲全部都係廢話藉口
係真嘅又點?做任何野都會有理由㗎啦
總之你條仔就係控制唔到自己
出軌呢樣野根本冇得原諒 對方根本就冇尊重過你
你自己都講到段關係永遠都會有條刺
既然接受唔到 咁其實點解仲要繼續行落去?
男嘅開放,主張open relationship
佢想佢往後嘅人生都可以不斷屌唔同嘅女
而且都公平,接受其他男人屌你
但你要佢依世只同你一個上床係冇可能
而家只係視乎樓主接唔接受到
接受唔到就分手啦
價值觀不同無謂勉強一齊
一次已經可以分手
經驗之談
一開始都仲覺得一齊返冇咩野
某程度上可能係接受唔到分手

後尾發現 出得一次 就一定會有第二次
回頭是岸啊施主
過來人 分啦

就算對方真係洗心革面

當你地有咩爭執

你都係會忍唔住鞭屍

你永遠都係覺得對方欠左你

變左 你對佢各方面 容忍度都低好多
你真係戇撚鳩屌你老母條仔都知你哋個戀愛觀有分別想分手,你仲死纏上去
宜家條仔就講到明唔會100%一對一,佢隨時都會再發生呢啲事,而你根本上冇得再呻啲咩,因為你已經知條仔要嘅就係呢啲,而你都仲黐上去到時條仔再搵第二個,你唔開心就係抵你死
屌,講經咩你
You deserve better
呢嘅野得零次同無限次

及早抽身罷啦
抵撚死。

樓主要pin
認真 你試下同第二條仔做 佢都試左啦
公平番啦大佬
再睇下佢咩反應囉
你地傾咁多野都傾完喇 同第二條仔扑 就係咁簡單
畜牲講嘢
樓主Pin this
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞