大家點處理 被出軌之後嘅痛

322 回覆
31 Like 402 Dislike
係呀 咁佢都話佢同我有connect
但係都會比其他人吸引 會對其他女就性嘅興趣

佢仲有個point就係 佢覺得主流社會話 兩個人結婚 但係其實根本婚姻之後成世人只可以被社會規範同對方有性行為 呢個係違反人性

同埋佢覺得當你同其他人有性行為嘅時候 唔代表你同佢之間建立心靈上嘅collection會有改變 性同愛可以分開
我覺得你一係就把心一橫比個機會大家試下open relationship, 唔得就死左條心佢。 一係如果好肯定open relationship唔適合你既, 就盡早放手。 而家咁乜都無變繼續拖其實唔會改變任何野。

其實接受唔接受無話一定要有原因, open relationship 無錯, 但唔接受一樣無錯, 大家追求既野唔同就無謂浪費青春啦
咁你想佢唔好再偷食咪即係違反人性 即係難以避免再發生
咁即係各自各玩啦
係啊 係佢自己主動見到我就即刻同我講
不過我都認同 我同佢係感情上想要嘅嘢唔同
或者我哋對感情嘅睇法唔一樣

例如佢一直都覺得感情唔一定係兩個人
係我呢一刻唔捨得分手姐
唉 去party又冇話係唔正經嘅 我自己都會去
只係我覺得有啲人可以比一個人就滿足
有啲人就需要不斷搵新嘅對象去滿足自己掛
講到咁樓豬真係仲覺得合理?
我都覺得如果呢件事發生係香港 個機會會細好多
你要呃自己幾耐
自己又唔開心但又要堅持用「理性」去合理化佢出軌成件事
你男朋友咁大個人會唔知自己飲完酒咩事?
仲要因為佢主動分手件事將佢當做好人?
就係為左繼續同尼個人一齊?
唔好做傻事
出軌尼樣野只有一直會出軌同永遠唔會出軌
佢如果真心重視你一定唔會做尼種有機會破壞你地兩人感情嘅事
係架 即係要我接受open relationship lor

但係真係好難接受 我自己都講唔到最根本嗰個原因
因為佢自己唔想控制自己 所以就會飲到咁醉
咁飲到醉酒會發生我上面講嗰啲嘢
唔好以為出軌嘅人會改過,佢只係會收得更埋,所以你懷疑係好合理

唔係個個都係鄭秀文
樓主食開洋腸
同埋玩毒龍鑽wor
樓豬係咪做社工
屌 我當初都係set 3個月
講到尾就係唔夾, 佢要用佢哩套諗都唔係問題, 問題係你係咪都buy啫
而結果好明顯你係唔buy, 因為你會因為咁而覺得唔舒服
救命 我同你講嘅嘢係一模一樣子
所謂處理到 就係已經被出軌又一齊番兩年都係一睇到個post就好傷心手都震埋
即係其實根本冇可能完全 over ??
肯定係前者,界線一模糊左只會不斷重覆發生,放棄啦施主
你都睇得咁開,識返屋企咪得
咁精神岀軌呢?
樓主唔知係真on9定假on9
你隻狗公都幾勁,洗埋你腦
認同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞