大家點處理 被出軌之後嘅痛

322 回覆
31 Like 402 Dislike
恭喜你,可以克服
放心,機會多的是
偷食最重要原素就係本身性格狗公

講真有條件出去行個圈就有機會偷食
一係靚仔一係有錢
如果佢又靚仔+狗公
又或者有錢+狗公
咁你可以準備定下次再痛過
啱 兩條友價值觀根本唔夾
條仔都講到明佢定唔到落黎
但佢就講到全人類都係咁
搞到成件事好撚合理
仲話社會規範搞到佢好撚辛苦 抑壓左天性
樓主根本唔係同一種人
只會比佢搞到日日胡思亂想
唔想控制自己咪即係唔夠愛你 理閪你感受啦
首先佢自己覺得 人係可以愛多過一個人
不過我同佢討論嘅前提係 physical上 同其他人
如果係精神上嘅 佢之前講過話係another level 另一回事喎
你地個問題唔係出唔出軌, 係價值觀唔同, 你繼續同佢一齊都唔會改變到佢諗法, 而佢既行為又會令你唔舒服, 何必勉強呢...
啱 佢用人類天性呢樣野defend自己就睇得出佢重視滿足自己慾望多過樓主感受
可能佢自己都唔知 原來自己唔係咁愛樓主
其實對關於openrelationship一直都好多問題純粹好奇
1. 既然ok呢種關係,點解淨係可以sex,而唔可以全部都愛?點解要分開?
2. 如果雙方ok呢種關係之後,比如得你有其他伴侶,咁你男朋友係咪都可以繼續單身咁淨係望住你同其他人拍拖?
3.會唔會喺社會未接受呢種風氣下生仔?外國都會唱人係公廁。唔想比人話自己個仔嘅父母係公廁,有d嘢係自己決定,自己受好合理,但唔關事嘅人受就係另一回事

另外
如果講到話違反人性已經涉及到價值觀
就好似如果我諗到我一世都唔可以同其他人扑嘢,真係唔覺得有問題喎
佢覺得有問題係因為佢將生理上嘅快感凌駕喺你感受上,如果你都接受到不如真係聽佢講嘅試吓橫惦你都離唔開佢架啦
全世界得一個女仔?
古時都知一次不忠百次不用
點解攤開左黎講之後佢都仲會出去蒲既
我覺得無可能 唔講之後仲有無下次 淨係個一次個畫面個啲scenario已經係永遠傷害
好可憐
明明接受唔到 又想自己呃自己
做晒下把位 人地都唔當你係一回事
何必
你要記住 佢出軌係佢道德底線低 係佢唔識得尊重你 唔係你問題
講多次 佢出軌唔係你唔夠好 個問題係出於佢度
我個friend同樓主一鳩樣
仲話改變到個狗公先係加深大家嘅關係同一齊經歷
想講條友已經開5G係出面加深緊關係同經歷
佢仲戇鳩鳩咁用3G同人促膝長談
條仔已經唔愛你

我朋友既屋企人又係咁
已經唔中意條女 分手條女又唔肯接受
就提出開放式關係想逼條女分手
點知條女為左留住條仔竟然接受
條仔又真係成日用交配app揾女
到最後當然都係散左

樓主 唔好呃自己係理性分析
佢已經唔著緊你
佢連獨佔你都唔想
唔好再為佢揾藉口
一不離二
你哋啲賤女人就係鍾意呢啲㗎啦,唔壞唔愛呀嘛
明明有好多高德又專一嘅又唔揀俾人當肉便器用完又喊苦喊忽扮晒受害者,根撚本自己攞嚟
其實open relationship 都無話得一種模式, 只要大家都同意大家set 好既某d rules, 雙方鍾意只係sex 咁open 定係愛多幾個都無話唔得既, 不過我諗只係更加難搵到人match 到 or work 到。

我一直都覺得如果雙方都ok 享受既咁又有乜所謂, 不過我自己就唔得啦
1) 開放式關係有好多唔同嘅層次,有啲係只係限於同其他人有性關係,有啲就係包括可以同其他人約會。開放式關係有好多boundary 都係由primary Partner 兩個人去共同決定。

2) 都可以,都有呢啲例子。同埋primary Partner 嘅關係係叫做relationship,有commitment,同其他secondary 嘅partner 就係dating,大家係冇commitment

3)喺香港社會比較唔接受姐,我覺得喺外國生活好多元化,呢度嘅人都幾自由去選擇自己嘅生活
你點發現?
咁去party同埋去Club 都係呢度後生仔常見嘅消遣活動,我自己都有去
弱智 抵你被帽
認同,我都有識幾個朋友而家係開放式關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞