大家點處理 被出軌之後嘅痛

322 回覆
31 Like 402 Dislike
兩個月前發生 雖然對方誠實同我講
我地亦都傾左好耐 依家關係仲close過以前
但每次當佢岀去party/去飲野 我個心都會凝住可能佢又同其他女仔

我覺得 總有一次又會再發生 個種感覺仲影響緊我
雖然大家都享受一齊嘅時間
可惜依段關係冇希望

不過我係絕對唔會check住管住佢去邊做啲咩
因為咁樣係冇意思 我覺得個種信任已經破裂

我諗如果再發生一次 我應該會選擇分手
最緊我都諗緊呢個問題, 到底最後會係變本加厲定係回頭是岸?

我哋之後都傾左好耐 個根本原因係乜野
係我自己當時唔捨得 接受唔到佢去個公司旅行 就發生咁既事
零次同無數次
佢只會收得更埋唔畀你知
其實放手大家都開心
佢愛你嘅一開始就唔會搵第二個啦
諗清楚啦
咪撚幫佢搵藉口啦
我同佢反思同埋傾完嘅結論就係
人本來就會被多於一個人所吸引
差咗我哋要係 一對一嘅關係定係開放式關係
但係而家嘅我接受唔到開放式關係
所以其實我覺得將來佢都會再比其他人吸引 如果件事發生 我覺得我應該唔會接受到
佢同我講 自己飲醉咗酒喎 跟住個女仔又肯

即係一般大家聽到嘅所謂藉口
痴線
佢係話唔想control 自己添
因為佢仲想去party 仲後生
但飲咗酒 自制能力就會低

係咪好撚誠實呢
我都覺得會再發生

其實更加犯賤嘅係佢當時同我講完之後就提出分手
佢話因為知道我要嘅感情係一對一
而佢覺得自己唔係100%做到 好驚會再傷害我
之後係我哋大家都唔捨得所以又繼續一齊
移民
有時做傻豬都係一件好事。
我唔扼你扼邊個姐
笑死 被出軌都可以理性分析問題再原諒對方
我係你條仔就正 以後每次食完女再同你分析返你嘅缺點

仲有唔好信自己話咩再有下次就一定飛撚咗佢呢啲諗法 當你條底線喺今次拉低咗 以後面對同樣事情只有慢慢麻木 以後就俾你個出軌男友食住
佢已食住你
佢明知你會唔捨得
所以佢提出分手先
佢都有心理準備同你手,就證明佢係想選擇第二個,今次比你留住只係唔想做壞人等你開口
我覺得每一樣嘢發生都有背後嘅原因
你唔去搵個原因 你係冇辦法了解件事
同埋反思其實都係等我哋更加了解自己
我覺得理性去諗吓個問題之後 可以再決定要點樣去做

不過我都認同你下邊嗰part
我咁大個女都冇試過遇到呢啲情況 我以為自己會分手 但係原來最後都冇
我已經喺外國
我認同你最後嗰句

佢就係唔想做衰人 去傷害我 但係同時又知道自己想玩 所以佢先一開始就同我提出開放式關係
發生咗呢件事之後 佢亦都再講

係我自己暫時接受唔到開放式關係 又唔捨得分手
某程度上都係自己攞嚟衰嘅。。
開放式人唔笑狗都伏
你接受到咪一齊,接受唔到咪走囉
樓主同我開放式ok?
吓咁知道自己飲咗酒自制能力低,點解仲要去飲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞