大家點處理 被出軌之後嘅痛

322 回覆
31 Like 402 Dislike
點解你覺得呢個原因係唔理性

當佢話人天生係會被多於一個人吸引 只係社會嘅規限主流感情關係係應該一對一 呢個point我由第一日開始已經博唔到
樓主死傻閪,戴綠帽仲要俾人撚
仲分乜撚嘢析笑撚死
其實佢都講到好明, 係想要open relationship
咁你一係接受一係唔接受就分手, 而家咁唔想分又接受唔到佢出去玩真係拖延自己既痛苦
因為佢想enjoy盡興
唔想等到40幾歲先至嚟諗點解以前冇去叫夠雞wor

佢可以因為自己慾望
而忽視你感受就
未來可能有更多唔想等到xx先至要你接受

佢話俾你話唔係因為顧你感受
只係佢想繼續又覺得有啲啲罪惡感
所以話俾你聽 等佢自己可以安心
暫時聽唔覺佢會改
佢未玩夠建議放手俾佢玩
唔好浪費時間
依家佢Kind of 接受咗 暫時冇可能同我Open relationship 咁佢話而家呢一刻佢都覺得OK

但係我覺得呢個都係計時炸彈
我諗可能有一日我頂唔順就真係會分手
條仔好靚仔定好有錢?
你出去比人中出一次 番屋企同男友講 睇下佢接唔接受到啦
Eric. Darkins?
我覺得佢唔會改 因為佢話佢唔想改變自己
咁擺到明佢好愛自己同埋知道自己要咩

其實我都覺得係浪費緊自己時間
但係又控制唔到 唉唉

我有諗過應對方法就可能係set一個時間比自己
到嗰個時候 如果佢都係咁 咁就分手

咁當然呢個都係我自己而家咁諗 真係好toxic WTF
認真答 我覺得都算靚仔嘅 唔關錢事 因為通常都係各自各比
咁其實佢都無promise 過你唔會出去玩, 只係未有機會/ 未有人做主動, 下一次只係時間問題。
你要問自己既係, 你係咪真係接受唔到open relationship? 如果接受唔到就唔好浪費自己時間啦, 早d 搵過適合自己既好過啦。
佢成日話佢唔會介意我同其他人有性接觸
因為 佢覺得兩個人嘅感情係心靈上嘅connection
最緊要係我同佢之間嘅感覺唔會變

當然佢話呢啲都係佢幻想出嚟 佢覺得佢可以接受open relationship 但係佢話始終佢未試過 佢唔知係咪真係如佢所想咁
我就覺得唔只係因為社會規範,係人性,人天生就有獨佔慾
古代夠合法後宮啦,咪一樣爭寵,都可以引發好多慘劇
只係佢愛自己多好多,所以冇好大興趣付出一d嘢去獨佔你/根本唔care你會離開佢
再唔理性咁傾下你有冇試過比多過一個人吸引?
但都總有一個係你最緊張,係會塞滿你個腦嘅感覺
第一次就要分,唔分只係呃自己
自閉
你講得完全正確 因為佢話佢冇辦法promise 100%唔會再發生

我都用咗好長時間去諗自己可唔可以接受 OR
同埋佢係咁問我 接受唔到既原因係乜嘢
呢個問題真係超級難答
佢出完軌自動同你講?
其實有一次就有第二次,當佢試過另一個人佢認為好過你既時候,到時候就唔係你選擇分手,而係佢飛你揀同另一個一齊

唔好㑖傻豬到幫佢諗酒精影響,醉左本身就係攰想瞓覺,點解仲會想搞三搞四,根本就係內心有呢個慾望,然而清醒嘅時候未敢去做,借醉話人肯俾個門口佢就入,跟本bullshit ,話想襯後生去party仲好笑,咁點解唔帶埋你一齊去,方便識另一個食過返尋味丫?

唔好幫佢諗借口,決心考慮吓搵時機分手你見到佢即時咩反應就知你到底對佢有幾重要

咁你咪試下囉
口裡說不,身體卻很訪實。
正經男人又嫌無聊,選隻party animal 做男友
傻女黎
有咩重值得你格硬同佢一齊
佢咁誠實同你講呢啲野亦都睇得出佢未玩夠
佢一定一定會有下次
無謂拎自己個心出嚟比人用把刀插入去
個種痛 唔知要用幾耐時間黎recover
倒不如用d時間去揾個錫你既人
香港地 大把好男仔
你屋企人都唔想個女咁樣比人傷害
同佢分開啦 到第二次再出軌 你就會覺得自己on9
做咩唔一早割 哂哂d青春
一次不忠,百次不用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞