大家點處理 被出軌之後嘅痛

322 回覆
31 Like 402 Dislike
自我中心 自私
即係以前d皇帝咁
廢后 之後另立新皇后
仲要用外國都有啦 係香港人接受不到嚟講
樹大有枯枝 人多都有白痴啦
外國夠大把人獸交啦 啱曬佢講啦人嘅天性 鳩硬冇道理
樓主條仔仲唔去俾狗屌?

幾時變左有人做就等於一定合理
我想做就等於所有人嘅天性?
唔係識多兩隻字 講多兩句英文就正確架嘛

都係個句 樓主自己冇腦駁條仔嘅歪理
唔好上嚟獻醜講到好理性架 眾人皆醉最佢獨醒
竹門對竹門真係唔止家底 仲有智商
你條仔搵個件醒少少嘅 隨時屌到佢棟都冇
仲俾佢係度扮睇透世事 人類學家上身咁撚樣
唔呃你呃邊個啊傻豬豬
人蠢冇藥醫 條路自己揀仆街唔好喊

我係樓主就同佢講句 我夠想屌你老母添啦
你唔俾屌就係唔尊重我人類見仆街就想屌嘅天性
你接受唔到係你同你老尾嘅價值觀同我唔夾囉
外國大把人俾個老母人地屌 自己屌埋一份
你啲香港人接受唔到好落後囉
樓主唔識駁就以為條仔啱
你男朋友係外國人?
On9出軌合理化
如果樓主條仔認真講
我係垃圾我係狗公 見女就屌
我就敬佢兩份夠誠實啦
到時我舉腳支持佢 搵多幾條價值觀相同嘅人
過佢想過嘅生活 唔好傷害人 想點都得

而唔係拉到咩人嘅天性
外國人好開明大把人咁做
去掩飾自己係隻狗嘅事實
繼續去呃一個又一個駁唔到嘅蠢西
唔好咁啦樓主準備說服緊老母架喇
佢意思姐係話下次再發生類似既事都無辦法。你一係接受一係分手
再加埋上邊話咩人就係被多個人吸引,咩只係而家社會規範左,姐係話下次再發生都係本能冇辦法啦
你又會比佢引導左人真係咁

如果道德底線高既人會好內疚,因為佢接受唔到自己做左d違背佢價值觀(忠於一對一關係)既事。會諗方法點避免再犯錯,呢個世界有呢d男人
但佢好明顯唔係
你諗清楚你想要d咩,接唔接受到啦
pin this
感覺樓主想登陸太陽,你好似好夾硬要做一啲非主流/自主自由嘢,想問吓你做完依啲嘢係咪唔會覺得自己好特別?

另外條仔都唔係一句唔跟主流,要樹立另類派系就大晒,呢啲嘢都有底線,聽落好似佢係你之上,究竟佢關唔關心你會唔開心,同埋你究竟知唔知佢鍾意你啲乜?或者有冇問過佢?感覺佢好似搵牛騎馬
過來人經歷答你 佢出軌後散左
三個月後佢話發現 最好都係我
跟住一齊番拍左3年 再黎多次
跟住宜家已經散左都有9年
都係朋友既 係common fd口中聽到
佢有女朋友 都仲出去玩同偷食
證明本性係好難改既
佢係可以因為愛你改到一時
但改唔到一世 或者等佢再老d
溝唔到女果陣 會被逼改到 哈
樓主咁遲嗰個yennie
遲d會搵傻仔毒撚埋單
on9樓主 抵撚死
我絕對支持大家唔跟主流,但係要有合理正確嘅理由同make sense,唔係話想特別出眾或者要咩身體自主就去做。

你條仔基本上就係話我就係咁唔會就你,一係你接受一係next?
找更好的
“關係仲close 過以前”
咁on9嘅人都有
睇對方有幾愛你
如果真係願意改
守行為一年半載安全感同信任會慢慢建立返
我自己真係算好彩
男朋友現在好生性
會坦白又會避嫌
雖然我仲係偶爾會疑神疑鬼
但你要同自己講
你揀得繼續一齊就要信
做唔到就唔好辛苦自己
不過我都同佢講明如果再有下一次我一定唔會再留低
加油
如果你真係接受到你就唔會上黎開post
我都明白當局者迷 你會原諒佢 只不過係你唔甘心
同時可能本身份人自卑冇自信心 所以你唔希望失去佢
因為佢就係你既世界 所以你寧願合理化佢出軌既行為同理由
想令自己好過少少 但同時又令到自己更加冇安全感
其實呢段咁唔平衡既關係唔會維持得好耐
遲早有一日一定係佢飛你 或者你自己頂唔順走 但我覺得前者機會大好多
因為你唔會捨得講出口
anyway 我只能夠同你講 千其唔好因為一個男人而無限拉低自己原則同底線 因為佢會利用你 得寸進尺 當你係理所當然 呢個世界仲有大把男人
最後祝你好運
分手啦 要好好愛自己
咁都忍得真係on撚9 即刻分手啦
性同愛咁易分開就好啦,就算係男人,都冇咁易分得清

我唔會隨便同人上床,因為我係一上完床就想幫人埋單嘅白痴仔嚟所以我只中意同女朋友做

比我都接受唔到open relationship,因為我嘅觀念就係性同愛冇咁易分得開。所以如果我女朋友同一個好正嘅仔做愛,我覺得佢會好容易愛上咗佢,反之亦然。愛係自私冇得分享嘅,你愛別人多一分,就愛佢少一分,最後都係二選一,你明白㗎。

我同意人會被多於一人吸引,但呢種吸引唔係愛再多嘅吸引都只係引發你動物本能,即係你男朋友只係好似一隻發情嘅動物一樣,只受本能驅使,唔好介意我講得難聽。而愛係唔理性嘅,唔理性到你會為一個人喜悅,為一個人犧牲,為一個長相廝守,而放棄你未來同其他人所有嘅可能性,只因為你希望返到屋企,見到嘅人係佢。

如果樓主都同我一樣思維,就請你盡快同你男朋友分手,因為你近乎冇可能接受到呢種關係。醒啦!要分嘅手,都總要分手,加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞