大家點處理 被出軌之後嘅痛

322 回覆
31 Like 402 Dislike
咁既然係咁
當你飲完酒同其他男人上床
順從返你嘅天性
佢又接受到?
真係好醉係唔識射,所以唔係真醉
姐係有條友食完間出名難食嘅餐廳A,之後話間嘢好難食,我就同佢講有岀名好食B餐廳唔食走去食A餐廳正傻仔

呢個時候你就成個智者咁走出嚟話B餐廳唔係好食,只係佢無得揀然後同我講我真係煮嘢好食嘅話我就會respect你
之後再走黎話我有咁嘅諗法因為我煮嘢好難食

你明白你自己有幾九唔搭八未
咁番黎香港
而家係你唔明個個就係要揀A餐廳食野個原因

價值既野不嬲唔講邏輯

你話難食,但事實日日大排長龍

你就屌點解B餐廳好食(自以為)咁多都無人幫襯

懶醒
唔可以話屌,係用"酸"先貼切。
分手啦諗乜?
有一次就有第二三四五次
你都係想人屌醒你啫
依家興「理性」女人
咩叫事實大排長龍咩叫我自以為都講咗岀名難食囉你係咪有眼疾呀其實講到真係有餐廳A同B咁,個例子我作嘅我話咩就咩嫁啦你改完當贏咗?你係工場穿膠花穿咗舊屎岀黎唔通你話係花就係花咩

仲有你咁落力吠做咩,吠大聲d有份屌樓主咩你省返啖氣做你d自我增值提升吸引啦到時扮狗吠扮得似嘅捐埋我褲浪我咪考慮respect 下你囉用口接我d精啦
酸條撚咩,酸樓主俾厹撚狗?
你聞下你老母啲閪水咪知咩係酸囉
Same here 我都係諗住到下年二月睇吓會點
不過其實我覺得佢都會繼續掛住佢個ex
呢啲人真係正宗人型垃圾嚟
依家仲清朝咩屌
根本你愛一個人就會顧佢嘅感受
講到尾
追崇Open relationship嘅人同共產主義信徒差唔多
過度理想化成件事
只係睇到個結果有幾咁ideal
完全冇思考過基於人性中自私嘅基因
令到好多過程係唔可能發生的
On9 咁都講得出
條仔講完心入面應該偷笑
咁都有人信 好彩條女蠢

你以後同條仔分完手之後再睇返你打左d咩岀黎
你自己一定會笑9返自己
咁嘅話你同畜生有咩分別
人類就係可以判斷同控制自己嘅行為先同其他動物唔同

你男朋友同隻畜生無分別
我認同人天生會被多於一個人吸引
但你身為人類 你有權去選擇用咩態度去面對其他人嘅誘惑
你男朋友選擇prioritise自己嘅性慾 > 你
佢根本無尊重過你 只試圖用呢d bullshit洗你腦合理化佢嘅行為
咁你都應該知你係佢心目中咩料啦 只係可有可無
其實佢講嘅野 如果你同佢雙方都by 係完全無問題架
咪open relationship lor 你地兩個開心就好

但而家個問題係 你心入面唔by/你逼緊自己去by
而呢個行為係會令到你痛苦
所以你唔應該係執着於佢講啲乜嘢
而係到底你心入面同唔同意佢呢一樣野

如果唔同意就即係你哋價值觀都唔一樣
咁其實都好難落去
+1 都中過一次伏
有第一之仲要繼續?第一次就走啦
你試完 佢即刻同你分手炸 傻女 好明顯佢睇死你唔會出軌啦 你已經比佢食死左 分手啦
結局我分咗手 但嗰種痛一直喺心入面
嗰時搵到份工 份工好chur
日子過得好快 我以為自己好快復原

到依排轉工終於有gap休息
諗返段感情 有開心位 但同時有令我好崩潰嘅位
自己朋友都多 但呢件事我完全搵唔到任何一個朋友可以分擔到
有人講過人生嘅傷痛只能夠一直喺記憶入面蕩漾,呢段傷痛會陪隨我嘅人生,係磨滅不了

我呢刻只想講我嗰時真係好受傷 好辛苦 好難受
依家就好似種陣痛咁,偶爾發作,有時幾難頂
我好想有人開解我 輕撫我嘅痛 接納我嘅軟弱
但我心底知道最了解我嘅只有我自己
唯一幫到我嘅暫時都只有我自己.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞