[ViuTV][不推文回覆] 2130-2230 全民造星IV (96) 傳聞造星:白卡の駅

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
SoChing同Winwin直接組個雙人組合出道啦 兩個表演都淨係睇到佢兩個
年年都整啲濕鳩foul人賽制出嚟
年年都foul錯人
年年花姐都要嬲foul錯人
完全唔覺得佢樣衰
"全民"都無啦
屌咪就係 好心比觀眾自己投啦 唔識整定budget唔夠
叫viutv 唱歌跳舞大賽就符合事實
96強 soching>winwin
尋晚winwin>soching

講跳舞真係氣場勁過佢地得Marf
Day要睇埋今晚先
懷疑會比牙醫炒4:1

Foul一半
走音c
好似係,同順眼左小小
我自己覺得
好多時搞一個比賽 贏都係得幾個
其實佢地一早已經有心水邊幾個最後會贏
只要個幾個唔輸 其他個D全部都唔重要
節目效果黎姐

以前聽過某D歌唱比賽 未開始之前已經決定左冠亞季
冠亞兩個唔同特色 set好哂先開始比賽 所有野都係show黎
到時咪變左人氣選舉,鬥抹黑,就係評判冇見過班人先可以接近較持平,好似ash咁,唔會因為佢係護士/結左婚/黃藍問題/過往黑歷史之類影響到個票數
我覺得兩個都55波,winwin個樣幾搞笑
好事,適者生存
觀眾視角
評判視角
製作單位視角
監製視角
經理人視角

幾時有align過
但好似兩個都唔唱得,入女團都會係下弦
鍾意b組多啲
但金魚表演。。。睇預告都柒柒地
連登都無align過
嘈咗成晚結咗婚可唔可以入女團
好似小學生上台咁,陳輝實恥笑佢地,比D咁既劇佢睇,阿祖又係後台 我唔明
吓? 未開始就已分3group拍MV等大家可以睇多啲參賽者可以有多啲印象, 而第一輪已經係直接二揀一foul啦喎, 亦無咗直接出局全落復活區, 而導師亦唔係為咗互相PK去搶人而係[表現]出想揀合適嘅去兩邊......咁都叫完全無分別?
大家睇女比賽唔係期待睇八婆睇勾心鬥角嘅咩
一開始比啲玩左幾次造星同埋三四十歲既人入圍選女團已經有問題
然後賽制所謂抽籤1v1 又造就一班冇實力既入60強
評判冇乜份量 又怕得罪人 鳩咁黎 觀眾鐘意/有實力既人都被foul
(佢地既實力成唔成到團一回事 起碼之後有得睇佢地表演發揮先)
剩返一大堆個個都負皮 唔討好既人
呼籲大家唔好曬心機曬時間晚晚追
開下netflix/disney+仲開心 起碼唔洗晚晚一肚火
利申:已經冇追live 得閒八掛入黎睇下又亂咁黎foul左邊個
亦都唔係因為某個參賽者foul左而唔想睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞