[A/I]Pokemon Shuffle [4] 唔係人玩嘅排名賽

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
隻game發生咩事? 超夢夢20RML係咪玩大左? 係咁出新野,又成日出埋哂D一次性使用既competition disruption pokemon (仲要有得RML), 之前risk taker 當道,依家又出埋哂D unity power, 強化LDE, 比卡超又幾十萬款, 推翻哂你之前既努力。

咁不如出埋skill booster XXL + skill boost level 由5檔變10檔 + pokemon ultimate survival stage 十連戰(每場一定要用唔同pokemon 組合) 啦,老玩家都頂唔順。

OMG!!佢啲片真係勁有用,估唔到連佢都棄game

真心玩得累了

好佩服佢, 堅持唔RML唔升技同極少skill swap
都可以玩到去600關

真係好鬼堅呀佢,以前好多關都係靠佢拎S,完全無諗過佢會唔玩
亦都無諗過今次既更新,會令今日成為Pokemon Shuffle最黑暗的一天

真係好黑暗
我放工既車程一直諗係咪應該棄驚

呢鑊真係一石激起千層浪, 影響埋我
睇左片睇埋Reddit post, 我都諗緊隻game帶比我既快樂好似真係越黎越少
treadmill effect, 付出完時間同錢去追上進度, 但成功感始終唔大, 因為GS會不斷提高關卡難度

19 GS 諗住調高D LV 同整難個SM 就想幫隻驚續命

晏就做完野一見到超夢可食20粒糖即刻屌左出黎

暫時唔會棄住
不過無乜心力好似以前咁爆天梯排位......

如果呢度咁多位巴打都一齊棄 我都應該唔會再玩落去
好似一班戰友咁一齊玩左咁耐 如果冇哂人 自己行落去好無癮

想問下大家GS, Heroz(Pokemon Comaster/Duel嘅開發商)定Niantic(Go)趕客啲?
好似三隻game近乎同一時間趕客咁嘅...

都可以玩到去600關

亦都無諗過今次既更新,會令今日成為Pokemon Shuffle最黑暗的一天

真係好黑暗
我放工既車程一直諗係咪應該棄驚

呢鑊真係一石激起千層浪, 影響埋我
睇左片睇埋Reddit post, 我都諗緊隻game帶比我既快樂好似真係越黎越少
treadmill effect, 付出完時間同錢去追上進度, 但成功感始終唔大, 因為GS會不斷提高關卡難度

19 GS 諗住調高D LV 同整難個SM 就想幫隻驚續命

晏就做完野一見到超夢可食20粒糖即刻屌左出黎

暫時唔會棄住
不過無乜心力好似以前咁爆天梯排位......

想問下大家GS, Heroz(Pokemon Comaster/Duel嘅開發商)定Niantic(Go)趕客啲?
好似三隻game近乎同一時間趕客咁嘅...

GS根本走火入魔 完全發錢寒咁款
原本係欣賞佢唔駛點課都可以玩得勁
依家完全變哂質 連老玩家都頂唔順
隻驚仲可以生存幾耐

Comaster我冇玩 唔評論

Niantic 成鬼日hang 機 飛人又唔解決 唯一可取係成功感比較大 起碼可以同人互動到 不過都係仆街
我都應該未棄住, 但可能唔會full force落去玩
EB比賽打夠就停, farm skill可免則免, 以儲齊寵為主

今次引起公憤, 黎緊一兩星期睇下GS有冇補鑊措施先
EB比賽打夠就停, farm skill可免則免, 以儲齊寵為主

未棄住x2
但認同上面jensen巴打講

冇上開2ch 其實日本個邊反應點樣有冇人知
連pak adi yak都棄埋驚
太趕客喇宜家整到

OMG!!佢啲片真係勁有用,估唔到連佢都棄game

真心玩得累了

都可以玩到去600關

https://youtu.be/g3NJTqJZJ14
好似好撚誇張咁講到但其實佢個channel本身都係靠pkm shuffle起家

剛剛先睇返條片
睇得出佢係真心鐘意隻game 同埋係想同志同道合者一齊分享心得
不過今日更新實在太over 佢今日要做呢個決定係唔客易 經過好多掙扎 所以佢最後先會哽咽
或者到左某日你同我決定唔再玩落去 都會同佢一樣咁 始終投放左好多時間同精力落去

應該冇 下星期又排位 仲要係fast match
由唔知幾時開始 每次排位賽已經變到千篇一律
逼死你用同一隊野 睇combo 繼續爆combo 然後繼續combo
已經變得冇技巧可言 或者佢係想杜絕人用shuffle move先會咁做
但我覺得每次都咁樣打排名賽 真係好無癮
如果唔係由細睇寵物小精靈睇到大 真係一早冇玩好耐
一開始有fd一齊玩 但佢地頂唔順日日都無限打37關喵喵怪地獄先會棄game
佢今日出得幾隻可以食20 RML 呢個趨勢只會繼續落去
唉 吐完苦水了

逼死你用同一隊野 睇combo 繼續爆combo 然後繼續combo
已經變得冇技巧可言 或者佢係想杜絕人用shuffle move先會咁做
一開始有fd一齊玩 但佢地頂唔順日日都無限打37關喵喵怪地獄先會棄game
唉 吐完苦水了

依家mindzap依d控場無鬼哂用
淨係隻隻都屈攻
最近次次排位賽都係咁

唉 吐完苦水了

依家mindzap依d控場無鬼哂用
淨係隻隻都屈攻
最近次次排位賽都係咁

玩左近兩年,0課金,大部份比賽都用T1或2,但今次update真令我想放棄⋯唉⋯
排位可能難搞D

不過都見到GS間唔時改下野

係3PM 最PK

真係純睇運

消錢又消得勁過人

反而FAST MATCH就真係要眼明手快

依家T1要600名內

食小幾次1.5都應該收皮
有無人會ss大針蜂升佢招swap++

每場最多出一次技
又無理由唔放mega位

每場最多出一次技
又無理由唔放mega位

rml之後有105攻可以用黎做毒隊support
m伸脷恥鬼+poison+poison pact+swap++
但招技要120psb

每場最多出一次技
又無理由唔放mega位

rml之後有105攻可以用黎做毒隊support
m伸脷恥鬼+poison+poison pact+swap++
但招技要120psb

唔升了 但會刷不良蛙
RML
暫時升咗
Lugia/Shaymin/Braviary/Victini /Beedrill/Camerupt

之後應該會升呢堆
Noviern/Hitmonlee/Vaniluxe/Kyogre/Shaymin-S/Nintales

20上30嗰d 唔會升
啱啱入隻驚又話有data updates嘅
有無人知今日Update咗啲乜

琴日有login過,知其中一樣係超夢夢有得20RML,今日又再嚟
EB 125求教學
初步諗住公主+ghost team+ atkup
唔知夠唔夠做
EB 125求教學
唔知夠唔夠做

赫拉 達克萊伊 Y雀 夜黑魔人
Attack +5
EB 125求教學
唔知夠唔夠做

赫拉 達克萊伊 Y雀 夜黑魔人
Attack +5

Sorry 講錯左 呢個係150
我125itemless
Shiny班(滿糖),索羅亞克,Hoopa,夜黑魔人
RML
暫時升咗
Lugia/Shaymin/Braviary/Victini /Beedrill/Camerupt

之後應該會升呢堆
Noviern/Hitmonlee/Vaniluxe/Kyogre/Shaymin-S/Nintales

20上30嗰d 唔會升

堆rml 係餵左ja ma? 定係你用v仔升哂
RML
暫時升咗

之後應該會升呢堆

20上30嗰d 唔會升

堆rml 係餵左ja ma? 定係你用v仔升哂

餵咗only 未升
棄3ds版了
可以正式封機等us/um出

mobile版都應該差唔多棄…
雖然兩隻都係第一日已經開始玩
但係main進度已經落後唔少
靠啲舊野勉強都可以打下比賽
但佢而家似乎都偏向要你用指定寵先會高分
邊有時間係咁練新野…
再加難度(不論練寵定比賽)真係玩唔到落去
棄3ds版了
可以正式封機等us/um出

mobile版都應該差唔多棄…
雖然兩隻都係第一日已經開始玩
但係main進度已經落後唔少
靠啲舊野勉強都可以打下比賽
但佢而家似乎都偏向要你用指定寵先會高分
邊有時間係咁練新野…
再加難度(不論練寵定比賽)真係玩唔到落去

巴打會唔會讓個account俾有心人繼續玩落去
(好似reddit啲account giveaway post咁)

而家係咪要咁樣玩
175用c-1打定用除c-1全餐打好..
我見用c-1 tapper+y神+darkrai好似就打到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞