澳洲程序員開發NFT Bay網站:輕輕鬆鬆免費下載盜版NFT !

387 回覆
173 Like 14 Dislike
你可以用佢個網dl晒nft再放上自己個網
咁其實同nft炒賣有咩影響
其實你都係講緊我個問題
當全世界有10萬人認證緊呢樣野係你既
但有個國家/機構造番100萬個認證出來話另一張先係真
咁唔知既人,見一個10萬認證,另一個100萬認證
你會信邊個係真?
當然呢條數可能係幾億,你要做到多過原來既認證係有難度
但唔排除有咁既可能性
但人造鑽市場愈來愈大 真鑽市場愈來愈細
NFT 認證who fucking care ? 真係有咁多拍賣品咩
正如你點知一個youtube Channel係真身一樣,有點擊率睇 有訂閱率睇 有官方網站認證藍tick,可以搵得番佢以往拍過既片,nft網站都會有。你唔會蠢到去一個岩岩開既account 到 見到得幾張nft圖之外就咩都無就比錢買掛
到底有咩service用唔到先? 講左幾頁都仲未講得出
大把
笑死
蒙羅麗莎都可以colour print 出黎既
仲衰撚過買art
art 都可以睇下,nft 直頭無撚用
愈黎愈走向洗黑錢方向
我只係提出其中一個nft嘅用法,我相信亦都有公司做緊哩種nft認證嘅premium service,只係而加我地未睇到
點會覺得冇影響?

nft 著重擁有權, 而家比人周圍 copy, 咁個擁有權仲有咩價值?
連登真係好多廢老 唔肯接受新事物 覺得自己係世界唯一看破紅塵 其他人都係on9仔真係要bookmark依個page過幾年再番黎鞭
再者,你自己都講咗影印嘅會員卡冇用,咪證實咗就算copy都唔會用到service
當本身個認證夠多人識,你已經好難去打破,仲要本身nft圈子就唔大,仲未普及到去一般大眾會走去買
你好似仲未明

去中心化既野好難要求有公司無償去處理呢樣野

NFT唔係問題,幣膠先係問題
買nft=證明你擁有個張作品嘅真跡,但係唔代表你有張作品嘅exclusive right
到時自然有新business model去應付哩啲嘢架啦
你logic fail 得好嚴重

影印會員卡係冇用, 而且有後果

copy nft product, 我唔使買 nft都一樣用到件 product 而且冇後果
羅浮宮呢家係咪X-men總部?
偷9人地作品走去mint都有啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞