澳洲程序員開發NFT Bay網站:輕輕鬆鬆免費下載盜版NFT !

387 回覆
173 Like 14 Dislike
已經唔係呢個問題啦
如果我畫咗張圖,而你copy咗我張圖放上auction house,個auction house根本就唔會verify你係咪作者
額外野,twitter之後都用加nft認證功能,當你頭像係認證既nft,會有印仔
買nft剩係買個認證,唔係買張畫
啫係你剩係買張收據,幅畫仲係羅浮宮
姐係現實你有張房地產證明,但個個話唔係你既,咁你張野就係假?兒登仔又用自己邏輯震驚世界Nft個系統係連住全世界,只要印左你個名 有認證 就證明到你依張係唯一既真野,依樣野連現實做唔到 放係羅浮宮既好多世界名畫其實好多都證明唔到係真跡。同埋好似opensea咁 你係個作者official page到買左一張畫,佢以往既每一筆交易 幾時幾錢邊個address 買既都一野睇到哂。除非你自己on9仔入錯假網假page 買到假野咁抵死啦
Btw coin eft eft game 全部都係scam兒登仔千祈唔好玩唔好掂
作者創作出黎既version one 永遠係正本
其他永遠都係複製品
J圖可唔可以當NFT賣
好似有幾間大既nft platform 已經有同adobe合作
去驗果張野真定假
無錯呀, 而家大把人上spotify買音樂聽,

上netflix買電影睇,

買disney plus 睇disney D野

咁 nft 只係支持原作既payment之一, 冇乜特別之處

咁D 傻鳩成日話炒炒炒, 做乜鳩呢?

正版cd HKD幾十萬你買唔買?
Nft你當係多個途徑比人課金
遲下賣相賣到去nft
變第二個pateron
班毒撚有自己獨有既id不知幾有優越感

又或者當係itunes
首歌你上youtube都聽到
但你想support個歌手都會比8蚊買
咁咪即係唔係你嘅囉
試當真飛你會唔會比幾皮野買
一幅畫你會唔會比幾球買
畫只係現實世界最容易睇到嘅嘢,所以好容易出現上面誤會咗NFT用法嘅人

其實nft個重點係identity, 如果可以link到落現實世界嘅話就會成為最強大嘅認證方法,可以用黎做premium access

其中一個例子係如果有一間酒店有10間VIP房,Issue咗10條nft key, 擁有者嘅Wallet先開到度門同有相應service,咁個nft就會值錢
(當然前提係有人認為個premium service值咁多錢)

由以上推論,如果房地產唔受政府監管自由發展,nft門匙係可能會出現嘅
是但啦唔再講
唔再印銀紙加上加息, 就會知道一切都係夢幻泡影
係呢個9成人睇AV都睇老翻既年代,NFT真係炒泡沫
邊個理你真定假

咁NFT Bay網站搞到個個access到, value drop to zero?
擁有者Wallet唔係copy條key就做到,仲有10個生字要記
你間屋全部人都住得既
咪啫係正版同翻版嘅分別
俾你 dup 到隻 bluray 都冇撚用啦
而家就係我唔需要wallet都拎到你D野

你用nft買完既野, 全部public睇到哂, protect乜鳩
房地產證明係有政府同金融機構back ga
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞