澳洲程序員開發NFT Bay網站:輕輕鬆鬆免費下載盜版NFT !

387 回覆
173 Like 14 Dislike
bitcoin我都仲明
NFT我真係唔知點解值錢 😅
其實係同上網down係一鳩樣
只不過懶得搵一百幾十豪比佢咁解
一間認證機構可以係咁同你件product出cert,無話出咗cert就一定係高質素嘅作品
你咪慢慢盜版囉
鍾意嘅可以截圖出嚟都得
藝術品不嬲都講求獨一無二
人哋NFT有曬編碼 證明係正貨係要走遮面
就好似蒙羅麗莎咁樣你叫人臨摹一張出嚟都得㗎
真跡永遠係真跡
steam game大把破解點解要買
呢張紙都好值錢
笑到仆街
其實買唔係問題

拎去當btc炒先係問題
Cap screen都得洗搞咁多嘢

根本nft就係比班乜都炒嘅人炒空氣
重點係安全交易

其實同炒紙幣 郵票一樣 啲嘢說穿都係垃圾
呢啲一定要全世界都知道原圖個key 一定見證先有用

假設我整左件作品 背後個key係11111
我擺左上條鏈
30秒後 有件一模一樣既作品個key係22222
咪又係口同鼻拗
仲有個堆pixel art先on9
幾百鎂搵人畫d垃圾pixel眼耳口鼻
rgb色一開255
一秒鐘用電腦應該可以砌一萬幾千個出黎
藝術既野我地識條鐵
NFT係元宇宙咪有用
冇NFT 證明唔到個樣野係屬於你
不過真係有元宇宙再講
所以炒nft 係on9 唔否認
但對d creator黎講係有正面影響
點會
你畫咗張圖,俾人偷咗放上去auction house去賣,你點prove到你係原作者?
金10就咪拎出黎獻世啦
我知呀,所以我都係講似咋
蒙羅麗莎唔係digital,正如你上網download張遊戲王咭片cap圖,跟本就唔值錢,相反實咭就炒得起
係擁有權

不過個個都download到, 個擁有權形同虛設
一撚樣r曬頭
我諗「親筆」都佔好大
但電子野所有copies都一樣
所以adobe 黎緊可以俾creator加埋metadata落幅畫度
用黎防抄襲
我係表達嘅係
「音樂人人都可以搵到老翻,但一樣有人買正版歌聽」同「張圖人人都可以download ,但一樣有人會買nft」兩個情況似。因為兩者都係「假」嘢同「真/正版」得到嘅感官經驗並無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞