澳洲程序員開發NFT Bay網站:輕輕鬆鬆免費下載盜版NFT !

387 回覆
173 Like 14 Dislike

說到 NFT 看不少人自此至今都感到很困惑吧? 不少人都覺得為什麼憑藉著一個 JPEG 檔案就能在 NFT 平台上賣出上萬美元的價值,對此最近一名來自澳洲的軟件開發人員就創立一個名為“thenftbay”的網站,網站裡頭就含有絕大部分存在於區塊鏈,以太幣“Ethereum”以及“Solana”上鑄造的 NFT 圖像!

https://twitter.com/GeoffreyHuntley/status/1461322836165885954
payday
又要閪冧啦係咪呀
我就咁download咪得
Down曬未?
NFT = Scam
都唔知NFT 做乜鳩
佢咁樣COPY 哂再自創一個COIN 開係自己個區塊鏈度就創造左財富
其實係, 跟本ntf 防唔到呢個
串過馬撚

鬼唔知可以就咁right click download咩,講到好似發現新大陸咁
NFT講緊既一直都係認證,你咪試下download完再去opensea上架賣囉
買完係咪有超能力?
開個privatesea未得
Download 左有咩用,你有張畫個擁有權先得
人人都可以印張蒙羅麗莎出來掛係屋企
但唔係人人都擁有張原畫嘛
個個都有,阿水同你買?
我唔撚理啦,總之NFT就係SCAM,我咩都唔想聽

你去拍賣會問下啲有錢佬啦傻9
一模一樣。。。。唔係假

只不過blockchain冇記錄
洗黑錢你識條鐵咩
原畫同copy有分別
NFT same jpg...not difference
加個作昋認證已經有唔同
就算個作者出多中張一模一樣既,都有編號之分
你down黃明志首玻璃心落來,俾你原畫質加原音質,乜都 一模一樣,你再掟上去都冇用,因為唔係個作者認證啊
個個都話唔係你既,咁你個張就係假,呢個世界就係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞