香港Disney+綜合討論區(3) 廣東話配音無得彈

1001 回覆
30 Like 10 Dislike
Simpson Season 16 Episodes 12

“Video not found”
十分認同
tech nerds
唔係4K. 出唔到dolby vision. 你用部電話射上去係明顯靚d
請問電腦係唔係得HD?
2K Mon 睇邊套都朦
咁Dolby atmos出唔出到
電腦 一律HD
暫時實試過部17年款嘅49X9000E
有IMAX 、4K ultra HD (要套片本身有)
vpn 係唔係用唔到
試過用surfshark vpn飛去幾個國家 但介面都係香港D片
A8H
尋晚睇pixar嘅documentary
EP1 冇問題
EP2 開始香港字幕係殘體
焗住轉咗台灣字幕
有冇人

1. 試過明明wifi 冇斷,播播下片話用流動數據
2. 响地鐵入D+,首頁show 唔到片既poster
我 用 Apple TV 4K , marvel 有iMax 都出唔到Atmos 標簽
但部Denon AVM 就認到input signal 係 atmos
最緊要出到, 標簽 無咩所謂啦
我發覺所謂4k一到啲打鬥就會bitrate 有少少不足,
例如endgame3 wakanda大戰 hulkbuster vs black order 大隻佬嘅狂郁畫面會無咁清晰.
會唔會會本身原片都偷格
成套全CG 始終都成本高
電腦點出4K
我app直出喎
為左Disney + 買左apple tv
但搞左好耐開唔到Apple TV個Siri 其實香港係咪冇得用
有冇人試過喺電話app揀完套戲再project上電視app度睇?我淨係project到字幕同聲,得黑畫面
電視係用 google tv,裝咗 Disney+ app,就咁喺電視撳嚟睇係冇問題;電話睇都冇問題 諗住電話search會方便打字啲
但都係解釋唔到點解 mainly罪大有問題
有 d 型號係得嘅
用手機睇有層霧咁樣

係咪手機先係咁
我iphone冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞