香港Disney+綜合討論區(3) 廣東話配音無得彈

1001 回覆
30 Like 10 Dislike

日本動畫黃viu都多
https://youtu.be/JfVOs4VSpmA

唔關disney+ 事,但好正
我就係因為打開netflix主頁全撚部都係韓劇而唔再續
丁滿彭彭冇廣東話配音?
直接買apple tv方便好多
迪士尼卡通+迪士尼劇+迪士尼戲
Marvel卡通+Marvel劇+Marvel戲
星戰卡通+星戰劇+星戰戲
國家地理節目
好多舊西片
少量舊港戲
幾套舊韓劇

日本卡通日本劇係零

頭4樣都唔中就唔好訂, 哂錢
natgeo太少野睇,平時睇開個D都冇
唔想開多舊嘢丫嘛
國家地理節目冇想像中咁多野睇,唔知係我唔識search 定點
overall netflix 多content 同多種類好多,希望遲d 會多d 新戲
16號到琴晚都出1028
但啱啱開到了
而家呢刻我覺得咁早香港落地真係俾錢試bug,佢堆亞洲原創節目要下年先會逐步上。
佢亦都勁多韓國野,之後實愈來愈多好似NETFLIX咁。
係,netflix睇動物係好多新節目
netflix d crime documentary好多好撚好睇
而家仲有tiger king2
同netflix 初期一樣都係冇乜新野睇,但而家netflix 好似無限金錢咁個個月出自家劇同戲
訂disney係為咗睇佢個catalog
訂netflix係為咗佢啲原創雜食咩都有

出年香港可能又有hbo max + 華納/DC
仲有環球 paramount都會全球推自己platform
Apple Amazon兩間再唔落力就會跑輸
有冇人用Chromecast wGTV播片成日窒格
今晚再試下先
巴打你用Chromecast wGTV出唔出到4k?
駁Mon?
用TV app定手機cast?
有新一集spiderman睇未
都估到國家地理會少
Amazon Prime真係最小野睇,
如果嚟緊套 The wheel of time 唔好睇就可以 cut
又話有靚太唔易做同迷嘅?
用緊三叔電視+三叔sound bar, 人聲好細聲但過場bgm 好大聲。。。有冇人有同樣情況,有冇得set嫁?
海信都有
佢似乎係未將所有content上晒架, 我見日劇Tokyo Mer 未有得睇,唔知係咪會遲d 先上定點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞