認真討論 移左去英國, 生活質素係咪會差過香港?

338 回覆
31 Like 282 Dislike
可以 夠14歲可以踩
https://www.gov.uk/electric-bike-rules

英國啲電動單車好貴
連登網上討論
啲人永遠唔會提有council tax呢回事
淨話係啲租唔係好貴
同埋搬屋似乎啲業主慣哂手勢會搵理由扣deposit
要拗又拗好耐,責住舊錢
香港係都要交 管理費 同差嚮 你又唔計
租樓駛撚交
屌你老母
原來你盲嘅
正解
租+council tax 其實同租大西北個價唔差太遠
但面積當然大好撚多 倫敦除外
水電煤都貴好多
揸車既話車保其實都唔平 睇地區
同埋都要時間儲下credit 慢慢會愈黎愈平
但入油泊車都平過香港 泊車通常唔駛錢
野食自己煮貴極有限

不過自由係無價
英國油價真心好撚貴
同香港一鳩樣 但慳左泊車咁解
係英國單車踩馬路, 會唔會被人屌
移民最忌人移你又移 一定要諗清楚自己為乜移

如果你好鍾意錢 好鍾意物質享受 根本無一個地方好得過香港 搵錢快(如果有能力,有眼光),多mail shopping

但如果本身你係低物慾 鍾意大自然多過買野
乜都鍾意自己落手整,落手煮 鍾意日出而作,日落而息,簡簡單單咁生活,咁真係國外生活岩你d
5毛藍絲淨係得錢
佢地留係香港好過
好想去, 但係朋友話 天氣日日都落雨
唔會有機會踩
好過去印度
香港 20.39 一升
London 依家 151p 一升

參考下
弱智, 局勢發展已經急速變緊, 你要諗既係將來嘅生活同生存空間
折後其實同香港差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞