認真討論 移左去英國, 生活質素係咪會差過香港?

338 回覆
31 Like 282 Dislike
你都曬氣 係話平咪平囉 事實上保險係貴過香港,油價同美國澳洲比唔係貴呀 ? 話平過香港好多 係 平1,2蚊港紙囉
不嬲係 只係油價同香港一樣咁貴,無啦啦比人屈話揸車貴
5L/100 km咁慳油?咩型號?可以諗下買二手喎。
我係用 10L / 100 km 計搭火車平過揸車囉
2000幾?拎黎睇下
你唔計下換車零件維修費既鳩吹到咁平
你係咪悶撚得濟周鳩圍唔岩聽就屈人5毛,好撚威啦知你 盲目吹到幾撚低都無用,事實就係咁 依2個月唔係直升機咁升咩 你都係番屋企訓啦
你係咩車款?介紹下。
我以往揸26都要2.6L/100 km,如果揸46可以做到5L/100 km我會想揸。
一路都係講油價問題 係你自己鳩up 又乜都拎出黎講懶撚有型,4蚊油卡拎唔到係你既問題,你咪自己計20.39-4 同142p對番港紙差幾遠囉 當你入爆油差幾多錢 自己心裡有數啦你,更硬講到英國入油好平你唔攞去當水飲
Fiat 500 或者柴油車都做到依個數
得啦咁你收撚得皮 拎又拎唔到係咁鳩up 唔洗你教啦 你個撚樣柒柒下都係水怪黎
你個撚樣真係妄想被害症自己鳩噏出黎話人放流料,講事實自己唔願意接受就喺度屌人,人哋一路都喺度講緊油價你就講埋另一樣嘢屌你老母你真係傻反正你講我又冇車我就係喺度生活緊我而家個保費成3000 不過可能你個窮撚揸撚埋啲錢拆咪得個二百幾磅一年囉咁我可能真係唔識啊
見到拎你老母果句真係笑撚左 eq 咁柒低小心比d 鬼佬打呀傻鳩
問題係我揸得少呢,尤其係出市中心嘅話一定係搭火車屈機,所以我都係諗租車。

我話英國交通費貴係指相同里程(你當係香港搭722由健康村搭到入境處嘅距離,回程一樣,一個月搭30程),我咁搭法喺香港嘅話應該唔使HK$300,呢度起碼要£90。
人哋以事論事,普通講吓英國有啲唔同傾吓計,你一聽到有少少人講英國有咩缺點就就起晒鋼黎屌人屈人5毛,咁撚玻璃心同啲大陸鳩有咩分別,算啦你個撚樣咁撚唔輸得如果我唔收口你同我屌到2046 㗎啦都 係咁先啦傻鳩
反對共產黨係咪一定冇前途?

係,唔反了
其實有無諗過香港公共交通相對上平係因為啲營運商全部都係做地產,啲站同車廠嘅上蓋,全部都係樓同商場,幾年前咪好似報過話黨鐵就算完全唔收車費都有錢賺
希望有一日又有錢又有自由
你要諗下人口密度的關係...
我依家住的地方係香港等同大澳或沙頭角市
如果計相同里程都係比起市區內車程貴好多
倫敦交通費重貴過呢度,但係人哋倫敦係世界級,壞一條線都有另外二三四條線,呢度係垃圾級,唯一一條黨鐵係一個鐘一班停站。
你知我知,係有班人唔見棺材唔流眼淚咁姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞